Васко Колев, който е обвинен в убийството на Димитър Митев

...
Васко Колев, който е обвинен в убийството на Димитър Митев
Коментари Харесай

Убиецът от Първомай в съда: Тя работата свършена, искам у дома

Васко Колев, който е упрекнат в убийството на Димитър Митев в Първомай, желае вкъщи, заяви Блиц.

" Тя работата свършена. Нищо, каквото е, това. Не желая да съм арестуван, тъй като имам малко бебе, само че какво да върша. Искам чисто и просто да ме освободите, до момента в който се гледа делото, с цел да си виждам дамата и внучето ". Това бяха последните думи на Колев пред магистратите в Окръжен съд, където през днешния ден се гледа мярката му за неотклонение.

Той остава в ареста, реши съдът. Колев има предходни присъди, последната е изтърпял през 2020 година Колев работи като овчар. Преди няколко вечери компания се събрала да пийне и хапне в дома на жертвата.

Между Димитър Митев и гостенина Колев зародил скандал, били съществено подпийнали. Свидетелка изясни в съда, че е видяла по какъв начин Колев замахва с нож няколко пъти, на ръката му видяла кръв. Друг очевидец сподели, че е видял по какъв начин прободеният Димитър бяга на открито, а Васко го подгонил по улицата.

Ножът, с който е осъществено убийството, е с дължина на острието 16.5 см., с алена ръкохватка. Той е открит. Димитър паднал на улицата, малко по-късно умрял в болница. Според аутопсията на Съдебна медицина Пловдив повода за гибелта е остра кръвозагуба и травматичното увреждане.

Въпреки, че килърът е инициирал качването и превозването на ранения в колата и е упорствал да бъде откаран в болница, съдът реши, че няма заплаха да се укрие, само че има заплаха да извърши ново закононарушение. Магистратите не почетоха настояването на мъжа за домакински арест. Заплашват го от 10 до 20 години затвор.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР