Васил Терзиев започва работа като кмет на София в понеделник.

...
Васил Терзиев започва работа като кмет на София в понеделник.
Коментари Харесай

Терзиев за решението на съда: Нямах притеснения, понеделник се заемам със задълженията си на кмет

Васил Терзиев стартира работа като кмет на София в понеделник. Това заяви пресцентърът на локалната коалиция " Продължаваме Промяната - Демократична България " (Спаси София), откакто Административният съд София-град (АССГ) отхвърли настояването на щаба на Ваня Григорова за прекъсване на предварителното осъществяване на решението на ОИК-София, с което Васил Терзиев е разгласен за кмет на столицата.

От щаба на Терзиев осведомят, че освен това състояние новоизбраният кмет ще може да постави клетва в понеделник и да стартира да извършва функционалностите си.

“Това решение не е ненадейно за моя юридически екип и в никакъв случай не съм имал терзания ”, сподели определеният за кмет на София Васил Терзиев, представен в известието. “Още след изборите споделих, че всички измами са отвън нашия тим. Много от безобразията са в действителност в мой ущърб и от понеделник ще извършвам отговорностите си като кмет на София в полза на всички жители. От ден едно ще сме в общината с добре квалифициран екип, който дружно с Общинския съвет ще проработи за забележима смяна на града ни като почтена европейска столица ”, добави той.

По-рано през днешния ден Административният съд отхвърли настояването за прекъсване на осъществяването на решението на Общинската изборна комисия за кмет на София. От щаба на Терзиев осведомят, че юристите на “Продължаваме смяната - Демократична България ” (Спаси София) са внесли мнение, в което настояват, че жалбоподателят не е потвърдил изискуемите по закон предпоставки при заявяването на настояването си за прекъсване. Също по този начин Григорова не твърди, че с разпореденото по закон авансово осъществяване на решението на ОИК за нея биха настъпили неподходящи последствия. Според известието, АССГ неотложно се е произнесъл по настояването за прекъсване на предварителното осъществяване и го е отхвърлил. Определението предстои на обжалване пред Върховния административен съд, се показва в известието от щаба на Терзиев.

Първото съвещание на Столичния общински съвет е планувано за 13 ноември.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР