Васил Терзиев се отрече от ДС, ясно и категорично заяви,

...
Васил Терзиев се отрече от ДС, ясно и категорично заяви,
Коментари Харесай

Димитър Благоев—Дядото: „Русофилството е грубо политическо суеверие“

Васил Терзиев се отхвърли от Държавна сигурност, ясно и изрично съобщи, че режимът е бил гибелен и злобен. Семейството му е част от режима, само че това не го спря, сподели го ясно и обществено, разграничи се и го жигосах. 

А БСП…? Ще се върнем на тях след секунда. 

Да, да – и аз бих предпочел да не беше обвързван фамилно с Държавна сигурност, само че е. То и в Германия е имало нацисти, само че също по този начин е имало и потребност животът и страната да продължат след войната. Първите ръководещи следвоенна Германия са били децата и внуците на нацистите – все някой е трябвало да ръководи. Но те са се отрекли от незаконната идеология на предците си, до момента в който малко по малко са стигнали до през днешния ден, когато нацизмът им е народен позор и са на едно от най-високите равнища на развиване в света. 

Та по тази причина отричането от идеологията на бащите и дядовците не е единствено един проформа акт, а е сигнал за ново начало. 

Та… Българска социалистическа партия.

Българска социалистическа партия и другите „ леви “ и съветофили освен не се отхвърлят от предишното си, само че и с горделивост ни го навират в очите. Неслучайно се назовават Столетницата. Това не е тъй като Българска социалистическа партия е на 100, а тъй като се популяризират като приемници на Българска комунистическа партия. Не се разграничават, не жигосват, не се отхвърлят. Дори в противен случай. 

Сетих се не за друго, а тъй като в последно време взеха да стават нещо доста православни. Българска комунистическа партия, това, да. И си крещя, тоя рев за православието и Бога не ми стои доста натурален баш от тия. Какво става? 

Да не би да са претърпели катарзис? Надали, щото не съм чул да са спрели да се хвалят с родствената си връзка с убийците на свещеници и подпалвачите на църкви. Че за какво е тогава тоя плач? Да не би да е тъй като са пипнали едно от съветските шпионски гнезда, маскирано като „ съветска черква “? 

Някой чул ли е Българска социалистическа партия и „ левите хора “ (тук попадат доста – от тия, дето се пробват да си напомнят по какъв начин стартира писмеността, през Маяма, през Изрожденците, през РЕЗИЛдентството) да са се отрекли от убийците на попове от Българска комунистическа партия? И аз не съм. Но в този момент бранят вярата и Бога? 

Според мен бранят непознатите шпиони, само че кой знае?

Щеше да е хубаво, най-малко от кумова срама, Българска социалистическа партия, дето се гордее, че е Столетница (наследница), да каже една-две приказки във връзка най-големия терористичен акт в Европа за първата половина на ХХ век – атентатът в „ Света Неделя “ на 16 април 1925 година Едно заклеймяване на това леке в историята ще е добре. Да знаем, че „ тия не са като ония “. Ама не. 

Дори шефът на всички болнави съветофили – „ цар “ путя – неотдавна си разреши да каже, че руските танкове в Унгария са били неточност (е, той щото се мазни на унгарците, с цел да има мощен съдружник в Европейски Съюз, само че това е друга тема). Ако той може да признае грешките на режима на страната му, за какво подчинените му в България да не могат да кажат пет приказки за грешките на тяхната партия в предишното? Да се разграничат от тероризма. 

Единственото, което излиза от устите на съветофилите у нас, стане ли дума за атентата в „ Света Неделя “ е, че – видиш ли – то било неизбежно, щото имало по-рано десен прелом. И по тази причина взривили църквата. (???) Демек, принудени са били да взривят църквата. Същите, дето през днешния ден леят сълзи за православието и духовността. 

Според мен, или да се отрекат от предишното си и връзките с терористи, или да спрат да се вайкат по въпроси за вяра, черква, религия и попове. Иначе човек може да си намерения, че са… по какъв начин беше думата… двуличници? 

И за край – три бонус точки за размисъл:

1. претърсена ли е „ съветската черква “, в която са работели съветските шпиони? Предполага се, че в едно шпионско гнездо ще има шпионска техника, някакви уличаващи документи, описи с връзки… а бе – все нещо. Нали? Надали са си носили подслушвателната техника по джобовете всеки ден, все някъде е оставена. 

Ако не е претърсена, за какво не е? 

Щото „ губернаторката удари катинара и от ДАНС подсмърчат пред църквата “, не ми звучи съществено. Започвам да се чудя дали пък мисълта „ Държавна сигурност дава време на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) да си изнесат техниката “ не е напълно лишена от логичност. Верни до гроб. 

Знаят, че са шпиони, знаят и къде са работили, къде са се събирали, но са оставили мястото по този начин да си стои, не се сетили, че вътре може да има следи за други шпиони. Чак такова равнище на непрофесионализъм не позволявам – в случай че е направено, не ми звучи да е било „ без да желаят “.

Тук разпореждам огромна вяра, че претърсвания са осъществени и каквото е трябвало е открито и взето; просто не са ни уведомили. 

2. Левите хора по света са „ ЗА “ човешките права, пазят малцинствата – било то религиозни малцинства или полови, или етнически. „ Против “ тези неща са руските социалисти – същите, дето едно време започнаха Втората международна в съдружничество с Хитлер, нападайки Полша и Финландия. 

Столетниците и „ левите хора “ у нас борят джендъра, а множеството от хардлайнерите на Израждане да вземем за пример са в изострен спор и с етническите малцинства. Викат, че са „ леви хора “, само че назовават ромите с оная дума, дето стартира с „ манг “. Никакви леви хора не са „ левите хора “ у нас, а са си най-обикновени руски социалисти (братчетата на немските националсоциалисти), влюбени в политиката на Сталин – приятелчето на Хитлер, с което дружно са почнали Втората международна. Нали помните Рибентроп—Молотов 1939 година, Полша, Финландия, Зимната война? 

По безусловно същата гнила логичност на нагаждачеството и двуличието, наследниците на убийците на попове и подпалвачите на църкви, през днешния ден вият за съветската черква, вярата и духовността. 

3. Мисля, че това е обичаната ми от трите точки: Димитър Благоев—Дядото (основоположникът на лявата идеология и лявото политическо придвижване у нас, основател на Българската социалдемократическа партия, преляла в Българска комунистическа партия, а през днешния ден Българска социалистическа партия – и съгласно мен Благоев се върти в гроба поради това – го назовава собствен основоположник) е създател на следната мисъл (чети с наслада):

„ Русофилството е жестоко политическо поверие, съзнателно култивирано измежду националните маси; политическо знаме, вървенето и воюването под което неизбежно води към изменничество и национална злополука. Защото русофилите, плувайки необмислено във водите на съветската дипломация, неизбежно и съдбовно вършат от България едно сляпо и чинно оръдие в ръцете на съветската завоевателна политика на Балканите “. 

(тая мисъл на Димитър Благоев ще стои отлично на афиш на входа на централата на Българска социалистическа партия, в случай че питате мен.)

Чудя се дали да прибавя, че и Карл Маркс има една тирада от 1867 година, в която споделя: „ Политиката на Русия е непроменима. Нейните способи, тактики, нейните маневри може и да се менят, само че пътеводната ѝ светлина – международно владичество – си остава закрепена “. 

Айде, няма да го добавям…

___________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията и на Novini.bg като цяло.

 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР