Васил Михайлов се връща в ареста. От държавното обвинение припомнят,

...
Васил Михайлов се връща в ареста. От държавното обвинение припомнят,
Коментари Харесай

Пернишкият побойник Васил Михайлов се връща в ареста

Васил Михайлов се връща в ареста. От държавното обвиняване напомнят, че още на 27.10.2022 година Михайлов нарушава ареста си, посещавайки кафе в Перник. Тогава прокурорският наследник съобщи, че трябвало да вземе ключовете си от там. 
Прочетете още
“Данните са от гривната и свидетелски показания. В кафето се е забавил не повече от минута, с цел да си вземе ключовете. А и той още не е бил в дома си, с цел да стартира изтърпяване на мярката. Има и голям брой физически инспекции. Укоримо би било, в случай че беше отишъл до кафето, откакто към този момент е влезнал в дома си и мярката е почнала да тече ”, по този начин се обоснова отбраната на Михайлов - юрист Христо Ботев.

Приятел на Михайлов и чичо му са имали опция да вземат ключовете от вкъщи му, без да се постанова той да нарушава ареста, се споделя обаче в мнението на обвиняването и допълват, че има заплаха той да извърши нови закононарушения, в случай че не е в ареста. 

На 02.11.2022 година СРС го връща назад в ареста. 

От съда оповестиха, че “протестът  състоятелен ”. “Неправилна е преценката на Районния съд, че Михайлов не е напускал дома си. Има разпит на полицейски контрольор. Въпреки че протоколът не е бил написан в точния момент, пропускът е отхвърлен навреме ”, се споделя изказването на съда. 

И още - Магистратите показват, че аргументите за нарушение на ареста на Михайлов “е могат да послужат за опрощение, защото е можел да се достави с ключове от жилището си по различен метод ”.

“Още повече отговорностите, произлизащи от домашния арест са му категорично обяснени ”, споделят още от съда и заключват, че задържането под стража “е съответно ”.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР