Васил Михайлов, който е син на пернишкия окръжен прокурор Бисер

...
Васил Михайлов, който е син на пернишкия окръжен прокурор Бисер
Коментари Харесай

Прокурорският син Васил Михайлов се изкара жертва на Иван Гешев

Васил Михайлов, който е наследник на пернишкия областен прокурор Бисер Михайлов и е обвиняем за редица жестоки побои в Перник, прави опити да се изкара жертва на предварително освободения от служба основен прокурор Иван Гешев. Целта му е да провокира състрадание у правосъдните управляващи, с цел да може още веднъж да бъде пуснат на независимост.

 

Надзиратели от столичния затвор, където е въдворен прокуроският правоприемник разкриват, че след освобождението на обвинител №1, биячът Васил решително твърдял пред тях и пред съкилийниците си, че дните му като пандизчия към този момент са преброени и че доста скоро ще излезе на независимост, защото бил незаслужено репресиран.

 

„ Върнаха ме в пандиза след издадена джука заповед от Иван Гешев, който опита да принуди татко ми да си подаде оставката като прокурор и да напусне правосъдната система. След като татко ми не се съгласи, цялата репресивна машина се стовари върху главата ми “, жалел се Васил Михайлов. Любопитен подробност е че единствено ден откакто на 12 юни Висшият правосъден съвет изненадващо в профил Иван Гешев, Районният съд в София пусна под домакински арест Васил Михайлов. Все отново побойникът от Перник към момента е в тюрма, защото прокурор от Софийска районна прокуратура внесе митинг в Софийски градски съд против стартирането му на независимост.

 

Очакванията са Васил Михайлов да бъде пуснат под домакински арест, защото идващото съвещание по делото за систематичните му побои е планувано чак през есента – на 19 септември. 19-годишният Васил беше задържан предишното лято, откакто неоснователно атакува и счупи челюстта на 61-годишния някогашен футболист на „ Миньор “ (Перник) Румен Андонов, а по-късно се оказа, че полицията и прокуратурата в Перник, са потулили над 20 тъжби за жестоки побои, нанесени от Васил над локални поданици през последните 2 години.

 

До задържането на прокурорския наследник се стигна, откакто пернишкият кмет Станислав Владимиров се закани обществено, че персонално ще поведе митинг на съгражданите си, в случай че Министерство на вътрешните работи и прокуратурата не се задействат. Образуваните каузи против Васил пък бяха пренасочени към София, откакто прокурори от Перник всеобщо си направиха отказ поради татко му Бисер. По това време Бисер Михайлов беше заместител областен прокурор на Перник.

 

Миналата есен Иван Гешев публично изиска оставката на Бисер Михайлов, откакто стана известно, че неговият наследник Васил се разхожда свободно из улиците на Перник и даже купонясва в нощни заведения, до момента в който е подложен под домакински арест без право да излиза от жилището си.

Михайлов обаче отхвърли да напусне Окръжна прокуратура в Перник и резервира поста си на редови обвинител, въпреки и не на управителна служба.

„ Вкараха ме нелегално в ареста със скалъпени обвинявания, че съм обикалял нощните заведения, а това не беше правилно. Умишлено настаняваха провокатори в килията ми, а надзирателите всекидневно правиха обиски и ме юркаха по правилник. Всичко това беше за татко ми Бисер Михайлов да си тръгне непринудено като прокурор “, жалва се биячът Васил.

 

Според думите му при започване на 2023 година той непозволено е бил въдворен в пандиза в Бобов дол, отново след джука заповед, спусната от Иван Гешев до шефа на Главна дирекция „ Изпълнения на наказванията “ Ивайло Йорданов. Така с неуместния претекст, че с държанието си застрашавал сигурността и реда в пандиза в София, Васил бил въдворен в пандиза със непоколебим режим в Бобов дол. В началото на месец май прокурорският наследник беше върнат в тюрма в София, откакто Административният съд в Кюстендил почете жалбата му, че непозволено е изпратен в различен пандиз.

 

Малко преди прокурорският наследник да бъде върнат в София, в Бобов дол измежду бял ден беше нападната и пребита началничката на отдел „ Труд и работна заплата ” в пандиза в Бобов дол. За нападението беше задържан 21-годишният ром Христо Георгиев, който направил признания, че нападнал дамата за обир.

 

Неофициално обаче се мълви, че побоят над служителката в пандиза е поръчан от бащата на Васил – прокурора Бисер Михайлов. Разправят, че пребитата служителка е поддържала интимна връзка с шефа на пандиза в Бобов и е била нападната и бита за наставление, че в пандиза тормозят прокурорския наследник. Задържаният Христо Георгиев е съден преди 4 година още като малолетен за нанасяне на междинна телесна щета и за обир, като любопитен подробност е, че тогава делото против него е било повдигнато от окръжната прокуратура в Перник.

 

19-годишният Васил Михайлов е обвиняем за шест нанесени побоя, случили се в интервала от 21 ноември 2021 година до 11 юни 2022 година, както и за закани за ликвидиране. Сред пребитите от прокурорския наследник е и настоящият служител на реда Калоян Евтов, като Васил даже записал инквизицията над служителя на реда на видео. Твърди се, че прокурорският наследник пребил служителя на реда Евтов, защото 2 години по-рано ченгето го задържало по съмнение за продажба на опиати.

Малко след ареста на Васил автомобилът на служителя на реда бил разпален от незнайни и до този миг причинители.

Инфо: Уикенд, crimesbg.com

Тагове: Васил Михайлов Бисер Михайлов прокурор Перник Иван Гешев Румен Андонов Христо Георгиев Калоян Евтов Ивайло Йорданов
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР