Васил Левски успя да обедини българите не само приживе, а

...
Васил Левски успя да обедини българите не само приживе, а
Коментари Харесай

Демерджиев: Левски успява да обедини българите и 150 години след смъртта си

" Васил Левски съумя да сплоти българите освен приживе, а и 150 години след гибелта си " . Това сподели служебният вицепремиер и вътрешен министър Иван Демерджиев по време на възпоменателната гала в Карлово по случай 150 години от гибелта на Апостола на свободата.
По думите му Васил Левски е оставил трайна диря в историята и е народен воин, трансформирал се в знак на битките за освобождението на България.



„ Човек, който остави следа, почтена за подражателство, почтена за почитание, следа, която не угасва, а в противен случай – става все по-ярка и от ден на ден ни приканя да я следваме “, уточни министърът.

 Иван Демерджиев Българска телеграфна агенция

„ Левски остана във времето, Левски извърши дълга си, остава всеки от нас да направи същото, а времената, в които живеем – методът е единствено един – каузи трябват, а не думи “, добави министърът.



„ Питам се може ли страна, която е родила подобен воин, да няма своето бъдеще – не може “, съобщи Демерджиев. С отдадеността си на делото и безкористното си държание и дейности в името на народа и страната си Левски остави образец, който ни прави длъжници “, счита министърът. „ За страдание ние като народ не можахме да опазим живота на Апостола, само че сме длъжни да опазим заветите му и сме длъжни да осъществим заветите му. Дали съумяваме да вършим това през днешния ден? Аз мисля, че не “, сподели Иван Демерджиев. Според него през днешния ден смелостта е недостиг. „ Да се приказва истината, на всеослушание, постоянно се счита за полуда. Да се преследват идеали се счита за доверчивост. Да се работи безкористно в интерес на страната се счита за нелепост “, добави вицепремиерът.

 Иван Демерджиев Българска телеграфна агенция

По думите му по този метод не можем да бъдем почтени за паметта на Апостола на свободата. Трябва смяна и ние сме длъжни да намерим пътя за тази смяна и да върнем този дълг или най-малко част от него, сподели още Иван Демерджиев. 

 Българска телеграфна агенция

Според него днешният ден е мотив, с изключение на за горест, и за горделивост . „ Вижданията на Левски за правилата, на които следва да бъде построена една страна, неговите визии за полезностите, които би трябвало да стоят в основата на едно общество, неговата отдаденост на делото в интерес на Родината са образец за всички нас “, разяснява Демерджиев. По думите му тези правила и полезности в огромна степен са в основата на правилата и полезностите, споделяни от Европа. „ Те са възприети и се следват от всички европейски страни “, добави той. 

 

 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР