Васил Божков публикува нова порция от подготвяния от него сигнал.

...
Васил Божков публикува нова порция от подготвяния от него сигнал.
Коментари Харесай

Васил Божков с нов сигнал - намесени са Кирил Домусчиев и Нова телевизия

Васил Божков разгласява нова порция от подготвяния от него сигнал. Този път е забъркано името на предприемача Кирил Домусчиев и Нова телевизия.
Припомняме, че през вчерашния ден с малко видео послание от Дубай, предприемачът съобщи, че ще разгласява нова част от сигнала си и изрази вяра " този път някой да я прочете ".
" Това е паметна бележка от среща в кабинета на господин Кирил Домусчиев, извършена на 10.7.2019 година Тя бе осъществена под натиска на господин Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой ", написа Божков в следващата си обява в своята Фейсбук страница.
" По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, с цел да съществува бизнесът ми, бяха завършени в непазарен контракт сред „ Национална лотария “ АД, „ Ню геймс “ АД и „ Нова броудкастинг груп “ ЕООД за 240 000 000 лв. с Данък добавена стойност ", отбелязва намиращият се в Дубай предприемач като по този начин разяснява контракта си с малкия екран за реклама на " Националната лотария ".
" Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с въздействие, корист със служебно състояние – ще преценяват способените институции. В България и Европа ", уверен е Васил Божков, като препечатва текста от паметната бележка, написана ръчно:
ПАМЕТНА ЗАПИСКА
1. 20 000 000 лева (без ДДС) контракт за реклама. Десетгодишен с три години предупреждение за преустановяване.
2. Ако Нова ТВ загуби рекламодатели в
хазарта, ги компенсира с други сходни в размера на изгубените контракти в Нова ТВ или в „ Лудогорец “.
3. Пълен съпорт в ДКХ за урегулиране бизнеса и
съблюдаване законите на Република България.
(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)

В петък сутринта на страницата си Васил Божков разгласява два скрийншота от чатове с човек, който е записан като " Vladi Goranov ".
Преди дни споделих, че за хазартния ми бизнес съм контактувал с Влади Горанов, а не с ДКХ (Държавната комисия по
хазарта - бел. ред.). Ето по какъв начин се случваше ", написа Васил Божков към приложените скрийншоти.

Междувременно в изявление за предаването " Тази заран " по bTV от 8 май предприемачът съобщи, че " бухалките към този момент не са прътове и вериги. Бухалките са Прокуратура, ДАНС и Национална агенция за приходите - унищожават всичко. Едни им споделят “мафия ”, други - “хунта ”. По думите на Божков България не е правова страна, тъй като се ръководи от хунта сега.
Пред Антон Хекимян Васил Божков изиска оставката на финансовия министър и разяснява още, че с него е общувал доста пъти за хазартния бизнес. Последва реакция на Владислав Горанов: " Ако Божков потвърди изказванията си, аз ще понеса своята отговорност - освен политическа. Нямам никакви терзания, всичките ми диалози с него са били свързани с активността му като един от огромните притежатели на
хазартен бизнес в България ", сподели още Горанов на ексклузивен брифинг.
Междувременно от Министерството на финансите разпространиха позиция, от която излиза наяве, че " финансовият министър няма да дава други изказвания по изказвания и обществени изяви на въпросното лице със отговорности от 700 млн. лева към държавната хазна ".
В ефира на Българска национална телевизия в събота обвинител номер едно Иван Гешев също разяснява, че към момента не е прочел наличието на текстовите известия. " Колегите, които го четоха, споделиха, че в тях не виждат причина за някаква наказателно-правна реакция ", сподели още Гешев.
И министър председателят Бойко Борисов съобщи в събота, че няма да се хване на въпросите на Васил Божков и Георги Попов. " Не желая акциите, те са на Сашо Диков, който ги разнася. Насила никой нищо не може да ти даде. Божков не ме касае ", отговори Бойко Борисов по тематиката за акциите на футболен клуб " Левски ". 
Темата продължава и в тези материали.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР