Васил Божков обяви, че прибира в България. Днес се прибирам. След

...
Васил Божков обяви, че прибира в България.
Днес се прибирам. След
Коментари Харесай

Васил Божков се прибира в България?


Васил Божков разгласи, че прибира в България.

" Днес се прибирам. След всички спънки, които Гешевата прокуратура и другите принадлежности ми сътвориха. Ще кацна в София към 15:30 ", написа Божков във фейсбук профила си.

Постът бе съпроводен със фотография, на която ясно се вижда, че Божков се намира в аероплан. Дали обаче той в действителност ще кацне в България, следва да разберем.

До момента Васил Божков няколко пъти обявяваше, че се връща, само че това по този начин и не се случи.

Припомняме, през януари 2020 година Васил Божков изненадващо напусна България и избяга в Дубай, с цел да избегне задържането си.
 Васил Божков подготвен да се завърне като предпазен очевидец
Васил Божков подготвен да се завърне като предпазен очевидец

Бизнесменът твърди, че разполага с видеоклипове и фотоси, като доказателство, че е давал подкупи към ГЕРБ

Васил Божков у нас е с повдигнати 19 обвинявания, 18 броя европейски заповеди за разследвани и молби за правна помощ, разпратени също до десетки страни.

В Обединените арабски емирства е изпратено и искане за екстрадицията му , редом с мобли за правна помощ.

Васил Божков твърди, че по време на държавните управления на ГЕРБ, третото подред, му е желана. Като за медиатор към партия ГЕРБ или по-точно към Борисов, Божков сочи, който е и  . Именно Владислав Горанов беше и Севдалина Арнаудова през март 2022 година, само че освободен без покачване на обвинявания.

бе един от огромните по време на последния мандат на Борисов. Той струваше и отдръпването на Владислав Горанов от ръководството, въпреки и да не бяха посочени тогава съответно тези причини, а изтъкнати съмненията за съучастничество в корупционни схеми с Движение за права и свободи и въздействието на различен предприемач, само че и депутат- Делян Пеевски. Въпреки че доказателства не бяха извадени, се оказа задоволително позоваването на " съмнения измежду обществото и актива на ГЕРБ " за това. Тогава от държавно управление на Бойко Борисов си потеглиха и други министри.

Адвокатите на Васил Божков водят редица каузи в България с .
 Съдът анулира актове за милиони на Васил Божков
Съдът анулира актове за милиони на Васил Божков

Те са за разнообразни интервали отпреди 2020 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР