Васил Божков ли стои зад бъдещата партия на Иван Гешев?

...
Васил Божков ли стои зад бъдещата партия на Иван Гешев?
Коментари Харесай

Депутати: Васил Божков спонсорира партията на Гешев?

Васил Божков ли стои зад бъдещата партия на Иван Гешев? Това подозрение от ден на ден обикаля коридорите на Народното събрание и политическите централи, научи „ Филтър “ от няколко източника в огромната игра.

Бурните събития и обрати в страната през последните два месеца направиха вероятни обединения сред досегашни врагове, унищожиха остарели другарства и сложиха изненадващи нови планове и трендове.

Васил Божков е зложелател номер едно на Гешев от януари 2019 година. Той преди малко е заел поста на върха в прокуратурата. Атаката против паралия номер 1 се реализира благодарение на доста институции, измежду които и такива в изпълнителната власт като Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, КПКОНПИ, ДАНС и доста други.

Божков избяга в Дубай, а против него бяха повдигнати 19 обвинявания за тежки закононарушения. Бизнесът му завърши и той се трансформира в следващия дезертьор от правораздаването.

Какво се случва три години и половина по-късно? Делата против Черепа още са в прокуратурата.

Една от целите на Божков през това време беше тъкмо Гешев. А след последните събития в страната връзките тотално се трансформираха.

Реклама

Сближаването на позициите на някогашния основен прокурор и хазартния необут от предишното е реалност от няколко месеца и е направило усещане на настоящи магистрати.

От началото на годината до отстраняването му, да вземем за пример, Гешев не е споменавал обществено името на Божков, а обвиненият даже застана на негова страна след дълго безмълвие.

Милиардерът постоянно е упреквал политици за следствията против него и е сочил Гешев като техен инструмент.

„ Понякога разкаялият се виновник може да бъде по-ценен от светец “, написа Васил Божков във фейсбук от Дубай на 16 май. Това се случи тъкмо след конференцията на прокуратурата, на която Иван Гешев демонстративно скъса оставката си и се закани да докара до дъно следствията против „ политическия отпадък “, за което по0късно бе отхвърлен поради „ уронване престижа на правосъдната власт “.

На идващия ден Борисов разяснява думите на Гешев в Народното събрание, а Божков реагира незабавно, още веднъж заставайки на страната на Гешев. „ Наглостта на Борисов отстъпи пред страха му. Има за какво да се опасява. Готов съм да се върна в България като предпазен очевидец “, написа хазартният необут, които другояче не е деен в обществените мрежи през последните няколко месеца.

Две седмици по-късно още веднъж уточни враговете си със фотоси на Бойко Борисов и Кирил Петков, съпроводени с текст „ Намерете разликите “!

На същите двама политици Гешев изиска имунитетите в последните си дни като основен прокурор.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР