Васил Божков беше докаран под конвой в Софийската градска прокуратура,

...
Васил Божков беше докаран под конвой в Софийската градска прокуратура,
Коментари Харесай

Втори ден Божков пее за 60 млн. подкупи

Васил Божков беше докаран под ескорт в Софийската градска прокуратура, с цел да продължи разпитът му, който стартира във вторник. Заедно с предприемача е и неговият юрист. Припомняме, че вчера пет часа Божков споделя пред прокурор по какъв начин е дал над 60 млн. лева подкупи.

Повече от час продължава вторият ден от разпита на предприемача. В сряда той повтори официално пред проверяващите изказванията си, че е дал над 60 млн. лева. за „ такса успокоение ”. Парите били обезпечавани към водача на ГЕРБ Бойко Борисов и тогавашния финансов министър Владислав Горанов. В изказванията на Божков бяха намесени и имената на пиара на ГЕРБ Севделина Арнаудова, както и на тогавашния ръководител на Комисията по финанси в Народното събрание Менда Стоянова.

Причината да се плащат парите била в България да се одобри законодателство, което да облагодетелства точно хазартния бизнес на Божков. На този стадий не е ясно дали предприемачът ще показа съответни доказателства, че е плащал сумите, или към момента става въпрос за изказвания дума против дума.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР