Вашингтон задължи американските компании да изискват разрешение за продажбата на

...
Вашингтон задължи американските компании да изискват разрешение за продажбата на
Коментари Харесай

Вашингтон ограничи продажбата на технологии на най-големия китайски производител на чипове

Вашингтон задължи американските компании да изискват позволение за продажбата на технологиите си на китайския колос в бранша на полупроводниците SMIC. Това е нов
епизод във войната за софтуерна доминация сред Китай и Съединени американски щати, заяви през днешния ден в. " Уолстрийт джърнъл ", представен от Франс прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Министерството на търговията на Съединени американски щати разгласи, че американските производители на чипове би трябвало да получат лицензи за продажба на някои технологии на най-големия производител на полупроводници в Китай, показва бизнес изданието.

Вашингтон подозира, че технологиите, с които разполага SMIC, могат да бъдат употребявани за военни цели, показват осведомени източници, представени от " Уолстрийт джърнъл ".

Засега министерството на търговията на Съединени американски щати не се е отзовало на молбата на Агенция Франс Прес за коментар по тематиката.

От на следващия ден се чака да влезе и възбраната в Съединени американски щати за потреблението на китайската обществена мрежа TikTok.

Само през август TikTok е изгубила рекламни приходи от 10 милиона $. Десетина рекламодатели, измежду които доста известни марки, са отменили и краткотрайно прекратили акциите си в обществената мрежа след указа на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп против ТикТок.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР