Вашингтон. В рамките на 48 часа смъртоносен североизточен вятър превърна

...
Вашингтон. В рамките на 48 часа смъртоносен североизточен вятър превърна
Коментари Харесай

Washington Post: Шестима загинали заради лошото време в САЩ

Вашингтон. В рамките на 48 часа гибелен североизточен вятър трансформира хиляди километри Източното крайбрежие на Съединени американски щати във въздушен тунел, оставяйки милиони хора без електрозахранване, парализирани наводнени градове и отнемайки живота на шестима души, написа американското издание The Washington Post . И откакто най-лошото към този момент може да се счита за минало, в събота хората от Мейн до Джорджия излязоха от своите къщи, играли ролята на убежища, с цел да ревизират вредите.
Някои от тях трябваше да го създадат на мрачно, откакто ветровете прекъснаха електрозахранването на повече от два милиона души, 400 хиляди от които в щата Масачузетс и 320 хиляди в щата Ню Йорк. Голям брой полети бяха анулирани в някои от най-натоварените летища на Съединени американски щати, което провокира забавяния и анулация на полети по света. Наземния превоз също не остана непокътнат, разяснява изданието. В североизточните елементи на страната бе спряно придвижването на влакове и рейсове, които запълниха автомагистралите, а в дребните градове и най-много тези намиращи се в центъра на наранена зона, улиците бяха превърнати в реки.
Двама от починалите, измежду които и шестгодишно дете, починаха откакто дърво падна върху къща в Честър, падащо дърво умъртви и 72-годишен мъж в Нюпорт и 77-годишна жена в Балтимор. Дървета, паднали върху коли предизвикаха и гибелта на други двама мъже, единият е Кънектикът, а другият в Джеймс сити.
Заради рисковото време към три хиляди полета бяха анулирани, като към една трета от тях са били от летище „ Ла Гардия “, намиращо се в един от най-важни транспортни възли на Източното крайбрежие. Други 400 полети са анулирани на бостънското интернационално летище „ Логан “, а 300 в региона на Вашингтон.
Части от щата Ню Йорк бяха застигнати от съвсем метър сняг, като университетът „ Сиракуза “ бе заставен да анулира цялостен ден на занятия поради тежките условия, което се случва за трети път в неговата история, осведоми изданието.
Превод и редакция : Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР