Вашингтон. Терористичната групировка Ал Кайда призова за джихад срещу САЩ

...
Вашингтон. Терористичната групировка Ал Кайда призова за джихад срещу САЩ
Коментари Харесай

FOX news: Ал Кайда призова за джихад срещу САЩ, след като Доналд Тръмп призна Ерусалим за израелска столица

Вашингтон. Терористичната формация Ал Кайда прикани за джихад против Съединени американски щати в петък, няколко дни откакто американският президент Доналд Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел, предaва FOX news .
Групировката дефинира Вашингтон като един самобитен съвременен фараон, който потиска мюсюлманите. В публикувано в петък от Ал Кайда известие, се споделя, че „ най-сигурният и бърз метод да се противодейства на експанзията на фараона на нашето време – Америка, е джихад в името на Аллах “, който да бъде ориентиран освен против Съединени американски щати, само че и против техните съдружници в района на Близкия изток.
Действията на терористичната формация идват като отговор на речта на американския държавен глава от сряда, с която той разгласи Ерусалим за столица на Израел и съобщи, че посолството на страната ще бъде преместено от Тел Авив в оспорвания сред палестинци и израелци град.
Призивът идва на фона на конфликти сред палестинци и израелските сили за сигурност, провокирани от същото решение и митинги против дейностите на Тръмп.
Превод и редакция: Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР