Вашингтон. Сътрудничеството с Русия трябва да се поддържа, но през

...
Вашингтон. Сътрудничеството с Русия трябва да се поддържа, но през
Коментари Харесай

РИА Новости: Кондолиза Райс напомни за „тъмните страни“ на руската политика

Вашингтон. Сътрудничеството с Русия би трябвало да се поддържа, само че през това време не би трябвало да се не помни за „ тъмната страна “ на съветската политика, съобщи някогашният държавен секретар на Съединени американски щати Кондолиза Райс в изявление пред немското издание Cicero, предава РИА Новости .
Според думите на някогашния посланик, единната и поредна политическа линия във връзка с Москва би трябвало да бъде приоритет за Берлин и Вашингтон на фона на „ конфронтационното държание на Русия по отношение на Европа и НАТО “. Освен това, Райс акцентира, че жителите на Германия са настроени отзивчиво към Русия и доста от тях желаят сплотяване сред двете страни.
„ Трябва да продължим да търсим сфери, в които е задоволително да си сътрудничим с Русия и да не изолираме страната “, съобщи Райс. Тя прикани „ да не се не помни за тъмната страна на съветската политика и да се слагат ясни граници “.
Райс заемаше длъжността държавен секретар на Съединени американски щати през 2005-2009 година, в интервала от 2001 до 2005 година тя беше консултант на президента по националната сигурност. По време на своята работа в администрацията на президента, Райс се придържаше към антируска реторика в своите провокационни обществени изявления. „ Да накажем Франция, да пренебрегваме Германия и да извиним на Русия “ е едно от популярните изявления на политика по адрес на антивоенната тройка, неодобряваща курса на Съединени американски щати в Ирак.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР