Вашингтон. САЩ твърдо се противопоставят на разширяването на заселническите селища,

...
Вашингтон. САЩ твърдо се противопоставят на разширяването на заселническите селища,
Коментари Харесай

The Jerusalem Post: САЩ твърдо се противопоставят на разширяването на заселническите селища на Западния бряг

Вашингтон. Съединени американски щати твърдо се опълчват на разширението на заселническите селища, съобщи американският държавен секретар Антони Блинкен на израелския министър председател Нафтали Бенет, представен от The Jerusalem Post .

Разговорът идва на фона на остри политически различия сред двамата дългогодишни съдружници по отношение на Иран и Западния бряг.

Съединените щати " категорично подчертаха " възражението си против разширението на израелските селища в диалога на държавния секретар Антони Блинкен с премиера Нафтали Бенет в четвъртък.

Блинкен " мощно акцентира, че Израел и палестинската власт би трябвало да се въздържат от едностранни стъпки, които изострят напрежението и подкопават напъните за реализиране на контрактувано решение за две страни, в това число придвижване на заселническата активност ", сподели представителят на Държавния департамент Нед Прайс, описвайки диалога.

Двамата са разискали Иран, разновидността „ Омикрон “, системата „ Железен купол “ и израелско-палестинския спор.

По-специално става въпрос за план за 9000 нови жилища, които се планува да бъдат издигнати на мястото на бившето летище Каландия в Атарот, което е работило от 1924 до 2000 година

Според публични лица Израел предходната седмица е споделил на Съединени американски щати, че няма да напредне в плана, който е очакван да бъде разискван от Районния комитет за обмисляне на Министерството на вътрешните работи на 6 декември.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР