Вашингтон. САЩ призоваха членовете на Организацията на американските държави (ОАД)

...
Вашингтон. САЩ призоваха членовете на Организацията на американските държави (ОАД)
Коментари Харесай

Reuters: САЩ призоваха ОАД да изключи Венецуела от организацията

Вашингтон. Съединени американски щати приканиха членовете на Организацията на американските страни (ОАД) да изключи Венецуела от организацията и да усили натиска върху държавното управление на президента Николас Мадуро посредством нови наказания, предава Reuters .
„ Изключване на Венецуела би посочило, че ОАД поддържа думите си с дейности и би изпратило мощен сигнал към режима на Мадуро: Само същински избори ще разрешат на държавното управление ви да бъде включено в фамилията на нациите “, съобщи държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео.
„ Ние търсим единствено това, което всички страни от ОАД желаят за хората си: Връщане към конституционния ред, свободни и почтени избори с интернационално наблюдаване и освобождението на политическите пандизчии “, съобщи Помпео по време на генералното заседание на организацията във Вашингтон.
Помпео съобщи, че членките на ОАД би трябвало да наложат нови наказания на Венецуела, с цел да я изолират още повече дипломатически.
След мненията на Помпео, външният министър на Венецуела Хорхе Ареаза упрекна Съединени американски щати в нарушение на интернационалното право.
„ Агресията против Венецуела е брутална, тя е икономическа, финансова, комерсиална, политическа и медийна. Ние ще отвърнем и ще победим “, съобщи Ареаза пред събранието.

Превод и редакция: Йонислав Дочев
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР