Одобрението на Байдън достига най-високото си ниво от март насам – анкета на Reuters/Ipsos

...
ВАШИНГТОН (Ройтерс) – Общественото одобрение на президента на САЩ Джо
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (Ройтерс) – Общественото одобрение на президента на САЩ Джо Байдън се повиши този месец до най-високото си ниво от март насам, подкрепено от подкрепата на членове на неговия Демократическата партия, въпреки че републиканците в Камарата на представителите започнаха официално разследване за импийчмънт, показа проучване на Reuters/Ipsos.

Тридневното проучване, което приключи в неделя, показа незначително увеличение на популярността на Байдън спрямо миналия месец, когато 40 % от респондентите казаха, че одобряват представянето му от встъпването му в длъжност през януари 2021 г.

Проучването имаше граница на грешка от три процентни пункта и показа, че одобрението на Байдън до голяма степен е въпрос на пристрастност. Около 80% от самоопределилите се демократи одобриха Байдън, което е незначително увеличение от август.

Деветдесет и един процента от републиканците не одобриха Байдън.

Рейтингът на общественото одобрение на Байдън се задържа под 50% от август 2021 г.

Републиканският председател на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти във вторник призова за разследване за импийчмънт на Байдън, повишавайки залозите за партизанска битка преди президентските избори през 2024 г.

Републиканците обвиниха Байдън, че е печелил, докато е бил вицепрезидент от 2009 до 2017 г., от чуждестранните бизнес начинания на сина си Хънтър Байдън, въпреки че не са представили съществени доказателства. Белият дом заяви, че няма основание за разследване.

От четиримата президенти на САЩ, предшестващи Байдън, двама - Бил Клинтън и Доналд Тръмп - бяха импийчмънтирани от Камарата на представителите на САЩ и оправдани от Сената на САЩ.

След подкрепеното от републиканците разследване за импийчмънт на Клинтън, демократ, републиканците загубиха места в Камарата на представителите на междинните избори през 1998 г. След двете разследвания на Тръмп, подкрепяни от демократите, президентът републиканец загуби кандидатурата си за преизбиране през 2020 г. от Байдън.

Новото проучване на Reuters/Ipsos показа, че икономиката остава най-големият проблем на американците, като 23% от анкетираните са я избрали като "най-важният проблем, пред който са изправени САЩ днес."

САЩ. нивата на инфлация са исторически високи по време на мандата на Байдън, което накара централните банкери да повишат лихвените проценти в опит да укротят цените.

Около 13% от респондентите избраха „престъпността или корупцията“ като основен проблем.

Проучването на Reuters/Ipsos събра онлайн отговори от 1029 възрастни, използвайки национално представителна извадка.

(Доклад от Джейсън Ланг; Редактиране от Скот Малоун и Дийпа Бабингтън)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР