Вашингтон при всички случаи ще реши да повиши тавана на

...
Вашингтон при всички случаи ще реши да повиши тавана на
Коментари Харесай

Рябков за вдигането на тавана на държавния дълг на САЩ: Наблюдавам този цирк далеч не за първа година

Вашингтон при всички случаи ще реши да увеличи тавана на дълга, с цел да избегне банкрут, сподели съветският заместник-министър на външните работи Сергей Рябков в понеделник, отбелязвайки, че е подготвен да " се хване на бас " за този резултат.

" Далеч не първа година виждам този цирк. Това е ролева игра, разбираема за нас, когато опозицията показва сякаш корав метод, а администрацията показва сякаш отвращение от това. Така или другояче ще вдигнат тавана на държавния дълг, това е ясно “, сподели Рябков, отговаряйки на въпрос на ТАСС: „ Готов съм да се обзаложа, че и в този момент ще се спогодят “.

По неговите думи, да се направи това ще разреши американската система, " когато е допустимо да се печатат необезпечени банкноти ", само че в това време " в действителност да продължи да се емитира националната валута и да се обезпечи голям бюджетен недостиг " посредством закупуване на дългови отговорности на Федералната хазна на Съединени американски щати от доста страни. „ Това е изпитан способ “, сподели още зам.-външният министър.

През януари Съединените щати надвишиха законния таван на дълга от 31,4 трилиона $, след което Министерството на финансите на страната беше насила да употребява незабавни ограничения, с цел да продължи финансовите си интервенции. През последните месеци администрацията на Съединени американски щати упорства Конгреса да увеличи лимита на дълга.

Републиканците, които управляват Камарата на представителите, се съгласяват да покачат тавана на националния дълг, само че при изискване на доста понижаване на бюджетните разноски. Белият дом отхвърли настояванията, заявявайки, че е подготвен да разиска съкращения на разноските, само че законодателите би трябвало да покачат лимита на дълга абсолютно.

На собствен ред министърът на финансите Джанет Йелън предизвести Конгреса, че администрацията може да изчерпи незабавните ограничения по отношение на постигането на тавана на националния дълг още на 1 юни. В този случай тя неведнъж акцентира, че страната ще бъде изправена пред банкрут по федералния дълг, което ще докара до „ икономическа злополука “ в Съединени американски щати, което също ще провокира съществени разтърсвания в международната стопанска система.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР