Вашингтон. Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да спре пускането

...
Вашингтон. Президентът на САЩ Джо Байдън обеща да спре пускането
Коментари Харесай

The Telegraph: Шолц обеща, че Берлин ще действа заедно с Вашингтон по отношение на „наказването“ на Русия

Вашингтон. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън даде обещание да спре стартирането на „ Северен поток 2 “ при положение на съветска инвазия в Украйна. На собствен ред канцлерът на Федерална Република Германия Олаф Шолц увери, че Берлин и Вашингтон ще подхващат взаимни стъпки, само че той не заявява непосредствено готовността на страната си да предотврати стартирането на съветския газопровод, разясняват в редакцията на английския вестник The Telegraph .

„ Ако Русия нахлуе, в случай че нейните танкове или военни още веднъж преминат границата на Украйна, тогава няма да има „ Северен поток 2 “, ние ще сложим край “, сподели Байдън по време на конференция след диалозите с Шолц.

Байдън също по този начин посъветва жителите на Съединени американски щати да изоставен Украйна. „ Би било рационално американците да изоставен страната. Бих им споделил: тръгвайте “, добави президентът на Съединени американски щати.

За разлика от водача на Белия дом, немският канцлер не заявява непосредствено готовността на страната си да предотврати стартирането на газопровода, само че настоя, че Берлин върви в крайник с Вашингтон по въпроса за наказателните ограничения при възможна инвазия. „ Работим дружно. Ние сме безусловно единни и няма да подхващаме разнообразни стъпки, ще предприемем едни и същи стъпки и те ще бъдат доста, доста тежки “, увери Шолц по въпроса за глобите против Русия.

В понеделник държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен сподели, че страната работи с Европейския съюз за попречване на „ гибелта “ на европейците при положение на прекъсване на доставките на съветски природен газ през Украйна. И по този начин, Блинкен напомни, че през 2009 година, когато Русия спря доставките за Украйна, „ хората умираха от мраз “, обещавайки да Съединени американски щати да предотвратят повтаряне на обстановката.

„ Ние се координираме с нашите съдружници и сътрудници, със заинтригуваните страни от енергийния бранш, в това число по отношение на това по какъв начин най-добре да споделяме енергийните запаси при положение, че Русия затвори крана или стартира спор, който ще наруши доставките на газ през Украйна “, сподели държавният секретар на конференция.

Междувременно в Москва се състоя следващата среща на държавни глави. Руският президент Владимир Путин одобри френския си сътрудник Еманюел Макрон. В началото на срещата Путин благодари на френския президент за напъните, които Париж поставя за гарантиране на сигурността в Европа и за разрешаване на рецесията в Украйна.

„ Виждам какъв брой старания поставят настоящето управление на Франция и персонално президентът на Франция за разрешаване на рецесията, обвързвана с обезпечаването на сигурност в Европа за сериозна историческа вероятност “, сподели съветският водач.

На конференция след срещата Путин отхвърли обвиняванията за военното скупчване на Русия, като още веднъж упрекна Запада, че подкопава световната сигурност, като „ напомпва “ Украйна с оръжие.

Както напомня The Telegraph, преди срещата в Белия дом Германия разгласи, че ще ускори присъединяване си в задачата на НАТО в Литва и ще усили контингента си в страната с 350 бойци, до момента в който Съединени американски щати оповестиха, че ще изпрати към 1700 бойци в Полша и 1000 в Румъния.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР