Вашингтон/Москва. Американски експерти сравниха руския изтребител от четвърто поколение Су-35

...
Вашингтон/Москва. Американски експерти сравниха руския изтребител от четвърто поколение Су-35
Коментари Харесай

„Взгляд“: Американски експерти сравниха руския изтребител Су-35 с американския F-35

Вашингтон/Москва. Американски специалисти съпоставиха съветския изтребител от четвърто потомство Су-35 с американските невидими бойни самолети F-35 от пето потомство, написа съветското издание „ Взгляд “ .
Експертите счетоха, че Су-35 не отстъпва по никакъв метод на създадените на Запад изтребители от четвърто потомство и си зададоха въпроса, може ли съветския аероплан да противостои на бойните самолети от пето потомство, в частност F-22 и F-35.
Както предава РИА Новости, базирайки се на изданието National Interest, експертите са анализирали бойните дейности с присъединяване на Су-35 на близко и далечно разстояние.
Те са предположили, че скоростта, системите за заглушаване на радиосигналите и въоръжението биха разрешили на Су-35 да води сполучливо безвизуален пердах. В непосредствен пердах, Су-35 получава преимущество за сметка на своята маневреност.
Във връзка с това, изданието отбелязва, че F-35 ще има компликации в непосредствен пердах с по-маневрения и по-бърз Су-35, а решителен фактор ще бъде способността на съветския изтребител да открие бързо съперника и да се приближи на нужното разстояние до него.
При това, американските специалисти са предположили, че американският незабележим изтребител ще успее да изстреля доста количество ракети преди приближаването на Су-35 на задоволително близко разстояние.
Като цяло, съгласно мнението на анализаторите, възможностите на изтребителите може да се оценят единствено след провеждането на действителен въздушен пердах.
„ Взгляд “ прецизира, че Су-35 е съветски многоцелеви свръхманеврен изтребител и сега на въоръжение в съветската войска има 68 такива машини. Lockheed Martin F-35 Lightning II е от вида многофункционални изтребители-бомбардировачи стелт, признати на въоръжение в американската войска през 2015 година.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР