Вашингтон/Киев. САЩ обсъждат мемоарите на сина на президента Джо Байдън,

...
Вашингтон/Киев. САЩ обсъждат мемоарите на сина на президента Джо Байдън,
Коментари Харесай

„Страна“ : Какво пише в мемоарите си за Украйна сина на Байдън

Вашингтон/Киев. Съединени американски щати разискват записките на сина на президента Джо Байдън, Хънтър Байдън, в които, наред с други неща, той напомня скандалната си работа в Украйна в компанията „ Бурисма “, където е получавал 50 000 $ на месец, както и зависимостта си от алкохола и опиатите, написа украинското издание “Страна “ .

Преди представянето на 6 април The Washington Post разгласява фрагменти от книгата със своеобразното (откровенo) заглавие „ Прекрасни каузи “.

Случаят с " корупцията на семейство Байдън " в Украйна държеше цялата президентска акция в напрежение и съвсем струваше на Джо Байдън избирането му - той беше упрекнат, че бивайки вицепрезидент, е уредил сина си, който не схваща нищо от енергетика, а по-късно е изискал уволнението на основния прокурор Шокин, който проверява случая „ Бурисма “.

И в случай че преди изборите демократическите медии изтриха цялата съмнителна информация за Хънтър Байдън, в този момент изповедта му внезапно излезе нескрито. " Страна " споделя за спомените на Байдън-младши и за какво ги е разгласил тъкмо в този момент.

„ Фамилията стана пропуск “

По-голямата част от книгата е отдадена на персоналните проблеми на Хънтър, само че той пази и бизнес кариерата си, която беше мощно опетнена по време на президентската акция на татко му. Байдън-младши признава, че политическото въздействие на татко му му е помогнало, само че твърди, че нито той, нито татко му са създали нещо нелегално - изключително във връзка с „ Бурисма “.

Това изказване опонира на заключението на комисията на Сената, която разбра предходната есен, че Байдън, като вицепрезидент, се е срещал със съветника (т.е. лобист) на борда на шефовете на „ Бурисма “, Пожарски. Тази среща е проведена по гледище на Хънтър Байдън и размерът на заплатата му зависи от това. Информация за това се появи преди изборите от преносимия компютър на сина на Байдън, който беше оставен за ремонта, и където също се съхраняваха нецензурен материали и видеоклипове от наркопартита с негово присъединяване (тогава Байдън не ги опроверга или потвърди).

Хънтър Байдън беше включен в топ мениджърите на „ Бурисма “ за период от пет години, от 2014 до 2019 година, като получи от там общо четири милиона $, които, по лично самопризнание в записките му, е похарчил за алкохол, опиати и дами.

„ Няма подозрение, че семейството ми е послужила като някакъв пропуск “, споделя той в книгата, когато е извикан в Съвета на шефовете на „ Бурисма “. - И постоянно е било по този начин - мислите ли, че в случай че някое от децата на Тръмп отиде да търси работа отвън организацията на татко си, семейството им няма ли да бъде взета поради? Винаги съм се опитвал да работя по-усърдно, тъй че моите достижения да приказват сами за себе си. "

Между другото, Тръмп също се изрече по тематиката за непотизма, като увери, че децата му не могат да бъдат уличени в нещо сходно.

Синът на Байдън в записките си обаче неведнъж се пробва да оправдае работата си в Украйна. „ Не съм направил нищо неетично и в никакъв случай не съм бил упрекван в някакви непозволени дейности. В тази обстановка имам вяра, че няма значение дали съм заел това място или не. Така или другояче върху мен щаха да се изсипят нападки ”, написа той.

В същото време Байдън-младши избра да не загатва продължаващото следствие на данъчните си каузи в Министерството на правораздаването. Понастоящем федералните прокурори проверяват дали той е укривал приходите си от Китай, съгласно добре осведомени източници. Хънтър Байдън също написа, че в случай че още веднъж му бъде препоръчан избор, нямаше да се причисли към борда на шефовете на украинската газова компания.

Шампанско на 8, романтика с вдовицата на брат му, мотели по 59 $

В книгата синът на президента е прям за пристрастеността си към алкохола и опиатите, която, съгласно него се е появила поради загубата на близки. Байдън си спомня, че за първи път е пил, когато е бил на 8 години (чаша шампанско на празненство в деня на изборите с татко си), и е свързал зависимостта си със гибелта на майка си и сестра си в автомобилна злополука, когато той към момента е бил дете, а по-късно гибелта на брат му...

Той споделя в детайли разпадането на първия си брак и провалената връзка с вдовицата на брат си. Той написа, че те са почнали като „ изправени пред общи компликации “, само че са се разделили, защото поради пиене и опиати той в никакъв случай не е бил вкъщи. Байдън има вяра, че втората му брачна половинка Мелиса Коен му е помогнала да прекъсне цикъла на рехабилитация и рецидиви.

„ През последните пет години изгубих двадесетгодишен брак, към главата ми насочваха револвери и бях прецакан. Отсядал съм в крайпътни мотели за 59 $ на вечер, плашейки фамилията си повече, в сравнение с от себе си “, разказва Байдън-младши събитията след гибелта на брат през 2015 година

Белият дом отхвърли да разяснява книгата, базирайки се на изказване на президента и първата дама Джил Байдън при започване на февруари, когато книгата беше оповестена. „ Възхищаваме се на силата и смелостта на нашия наследник Хънтър, който приказва за пристрастяването си, без да се крие, тъй че другите да се разпознаят в неговите тествания и да намерят вяра “, се споделя в изказването.

„ Защо, въпреки да отхвърля корупцията, не желае да се причисли още веднъж към „ Бурисма “?

Сред експертната общественост в Съединени американски щати мненията по отношение на записките на сина на Байдън са разграничени. Някои го назовават „ самопризнание “ и опит за предизвикателство на състрадание, други - по-прозаично го считат за предпочитание за печелене на пари, а публикуването му е било отсрочено „ след изборите “, с цел да не навреди на избора на Джо Байдън.

„ Когато не става въпрос за помилван или съпричастност, Хънтър Байдън пусна този спомен, единствено с цел да каже своето мнение “, написа Рон Елвинг, публицист –демократ.

„ Това е някакво признание на„ блудния наследник “, което, явно, от една страна, има за цел да вдъхне съпричастност измежду читателите, а от друга - своеобразна„ обяснителна “бележка по обвиняванията против Хънтър Байдън които прозвучаха по време на предизборната акция на татко му. И би трябвало да помним, че против него не престават данъчни следствия. Изглежда като опит да се оправдае и да отклони съмненията от татко си, нещо като защитна мрежа за потребление на случая „ Бурисма “ в бъдеще.

В същото време несъгласията остават - изцяло неясно е по какъв начин Хънтър може да отхвърли всевъзможни непозволени дейности в Украйна и в това време да заявява, че не би заел тази позиция, в случай че още веднъж има опция. Защо да не работим още веднъж за тази компания, в случай че в нея няма нищо нелегално? Друг е въпросът до каква степен „ великата “ фигура на Хънтър Байдън заслужава записки. Той не е Майкъл Болтън, не е Барак Обама. Въпреки това, заради скандалния темперамент на книгата, се чака тя да се трансформира в бестселър (както някои се майтапят, ще бъде разпродадена в Съединени американски щати, Китай и Украйна, където той е обвинен в корупция) и Хънтър ще завоюва положителни пари “, сподели американският блогър и публицист Гейб Камински. пред „ Страна “.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР