Вашингтон - Главният прокурор на Тексас в сряда се противопостави

...
Вашингтон - Главният прокурор на Тексас в сряда се противопостави
Коментари Харесай

Тексас се противопоставя на федералната заплаха да изостави граничната зона, създавайки правна конфронтация

Вашингтон - Главният прокурор на Тексас в сряда се опълчи на федералните чиновници, които желаеха от държавните управляващи да изоставят публичен парк по продължение на границата сред Съединени американски щати и Мексико, в който се намират бойци от Националната армия иззети предходната седмица, създавайки юридически конфликт с администрацията на Байдън по отношение на имиграционните политики на страната.

През уикенда Министерството на вътрешната сигурност прикани чиновниците на Тексас да спрат да блокират федералния граничен патрул да влезе в Шелби Парк в Eagle Pass, регион до Рио Гранде, който организацията е употребила за задържане и инспекция на мигранти. Департаментът сподели, че ходът на Тексас да управлява парка попречва отговорностите на Граничния патрул да залавя и обработва мигранти.

Главният юрист в DHS, Джонатан Майер, предизвести основния прокурор на Тексас Пакстън през уикенда, че департаментът ще сезира въпросът към Министерството на правораздаването за възможни правни дейности, в случай че дър...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР