Вашингтон. Финансовите санкции на САЩ в случай на нахлуване на

...
Вашингтон. Финансовите санкции на САЩ в случай на нахлуване на
Коментари Харесай

„Известия“: Белият Дом предупреди Русия, че ще понесе тежки последствия от финансовите санкции при евентуално нахлуване в Украйна

Вашингтон. Финансовите наказания на Съединени американски щати при положение на навлизане на Русия в Украйна ще бъдат по-тежки от тези през 2014 година, когато рублата загуби 50% от цената си, съобщи в хода на брифинг представител на Белия Дом, представен от съветското издание „ Известия “ .

„ Готови сме да наложим наказания с огромни последици, каквито не сме разглеждали през 2014 година. Това значи, че повече няма да има поетапност “, означи представителят на президента на Съединени американски щати Джо Байдън.

Както напомнят във Вашингтон, тогава Централната банка на Русия изразходва 25% от запасите за поддръжка на националната валута.

Освен това Белият дом предизвести за подготовката против Русия на ограничавания за доставка на модерни технологии в допълнение към финансовите ограничавания.

По-рано във вторник английският министър председател Борис Джонсън сподели, че разисква със Съединените щати опцията за изключване на Русия от интернационалната междубанкова система SWIFT. Той акцентира, че Лондон би трябвало да употребява всички налични интернационалните платформи за разговор с Москва.

На 21 януари ръководителят на интернационалната комисия на Камарата на представителите на Съединени американски щати, демократът Грегъри Мийкс, показа личен план за наказания против Руската федерация. Документът планува ограничавания против „ Северен поток 2 “, добивната промишленост, най-малко три финансови институции, държавния дълг, съветския президент Владимир Путин и други представители на съветските управляващи.

На 20 януари републиканският представител Джим Банкс показа план за наказания против Русия. Според The Washington Post законопроектът включва наказания против редица съветски чиновници, чиновници по сигурността, публицисти и предприемачи.

В същия ден депутатът от Държавната дума на Русия Вячеслав Никонов акцентира, че новият план за антируски наказания са „ истории за заплашване, които в никакъв случай не са работили и няма да работят “.

На 18 януари представителят на Кремъл Дмитрий Песков прикани хората да не се управляват от информацията, популяризирана в задгранични медии, че Европейският съюз и Съединени американски щати обмислят налагането на наказания против съветски банки. Както напомни Песков, по-рано също се обсъждаха проекти за изключване на Русия от SWIFT, само че те не бяха изпълнени.

На 15 януари заместник-държавният секретар на Съединените щати Виктория Нуланд разгласи, че Вашингтон е подготвил 18 разнообразни сюжета за ограничаващи ограничения при положение на съветска офанзива против Украйна, чиито детайлности тя отхвърли да разкрие.

Тогава Песков означи, че Русия не демонстрира военна ескалация против Украйна. Според него това са изказвания на Съединени американски щати, които не са дали доказателства за изказванията.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР