Вашингтон. Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън изненада репортерите пред

...
Вашингтон. Държавният секретар на САЩ Рекс Тилърсън изненада репортерите пред
Коментари Харесай

Рекс Тилърсън: Донълд Тръмп и аз, не сме доволни от новите санкции срещу Русия

Вашингтон. Държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън изненада репортерите пред Държавния департамент, като се причисли към ежедневния брифинг за първи път, с цел да изложи гледището си за американската външна политика, по отношение на Северна Корея, Венецуела, Китай, Близкия Изток и Украйна. Той показа, че той и президента на Съединени американски щати, Доналд Тръмп, не са удовлетворени от новите наказания против Русия, съобщи The Voice of America.
На въпрос по тематиката, след контрасанкциите от Русия, Тилърсън отговори, че той на няколко пъти е предизвестил сътрудника си Сергей Лавров, че връзките сред двете страни са неприятни, само че могат да станат и още по-лоши и това се е случило.
Държавният секретар е споделил, че глобите против Русия, които Конгресът одобри с голямо болшинство, не са „ от помощ “, съгласно неговата позиция.
„ Това деяние на Конгреса, да наложи тези наказания и метода, по който го направи, нито аз, нито президента сме щастливи от това, “, акцентира Тилърсън, “Ние бяхме пределно ясни в позицията си, че не мислим, че това ще подкрепи нашите старания, само че това е решението, което беше взето. “

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР