ВАШИНГТОН (АП) — Вицепрезидентът Камала Харис планира в четвъртък да

...
ВАШИНГТОН (АП) — Вицепрезидентът Камала Харис планира в четвъртък да
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Харис ще посети клиника в Минесота, която извършва аборти

ВАШИНГТОН (АП) — Вицепрезидентът Камала Харис възнамерява в четвъртък да посети клиника в Минесота, която прави аборти и дава други репродуктивни грижи, до момента в който демократите ускоряват опозицията си анулацията на правата за аборт в опит да се помогне за преизбирането на президента Джо Байдън през ноември.

Това ще бъде първият път, когато президент или вицепрезидент е бил в клиника за репродуктивно здраве, съгласно офиса на Харис.

Пътуването й до Минеаполис-Св. Paul area е част от национална обиколка, която тя стартира през януари, с цел да притегли вниманието към следствията, откакто през 2022 година консервативното болшинство във Върховния съд на Съединени американски щати анулира Роу против Уейд, забележителното решение, което легализира абортите в цялата страна. Решението разчисти пътя на ръководените от републиканците щати да вкарат ограничавания или забрани на процедурата.

Харис, първата жена, определена за вицепрезидент, беше най-силният глас на демократичната администрация, който осъжда решен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР