Майка на редник от армията в Северна Корея казва на АП, че синът й „има толкова много причини да се прибере у дома“

...
ВАШИНГТОН (АП) — Редник от армията на САЩ, който мистериозно
Коментари Харесай

ВАШИНГТОН (АП) — Редник от армията на САЩ, който мистериозно спринтира границата със Северна Корея миналия месец, има „така че много причини да се прибера вкъщи", каза майка му в сряда, като постави под съмнение скорошно изявление, което предполага, че синът й Травис Кинг може да търси убежище там или в трета страна.

Клодин Гейтс говори с The Асошиейтед прес една седмица след като Северна Корея пусна изявление чрез своите държавни медии, в което потвърди за първи път, че е задържала войника и му приписа коментари, критикуващи Съединените щати.

„Просто мога“ Не го виждам да иска просто да остане в Корея, когато има семейство в Америка. Той има толкова много причини да се прибере у дома ", каза Гейтс от Расин, Уисконсин.

23-годишният Кинг е служил в Южна Корея и спринтира в Северна Корея по време на цивилна обиколка на гранично село на 18 юли. Американски служители казаха, че работят, за да го върнат у дома.

Официалната корейска централна новинарска агенция каза Кинг, който е Блек каза, че е решил да влезе в Северна Корея, защото „таи недоволство срещу нечовешкото малтретиране и расовата дискриминация в армията на САЩ“. В доклада се казва също, че Кинг е казал, че „е разочарован от неравнопоставеното американско общество“ и е изразил готовността си да потърси убежище в Северна Корея или трета страна.

Американски служители миналата седмица казаха, че не са в състояние да проверете коментарите, приписвани му, докато прессекретарят на Белия дом Карин Жан-Пиер каза на репортерите „да вземат предвид източника“. KCNA е официалният глас на правителството на лидера Ким Чен Ун и съдържанието му отразява официалната линия на Северна Корея, че Съединените щати са зъл противник.

Гейтс в интервю за AP каза, че никога не е чувала сина си изразяват чувствата, които му се приписват.

„Синът ми, той се гордееше, че е американец. Той дори не е расистки тип човек. Ето защо не мога да го видя да казва това“, каза тя. Но тя добави, че „някак си ми казаха, че той е казал нещо подобно на чичовците си“ и че „подходът им с него е бил малко по-различен от мен. Аз съм майка.”

Гейтс каза, че остава объркана от действията на сина си. Рождените дни са важни етапи в семейството, каза тя и не можеше да си представи, че синът й умишлено ще пропусне възможността да говори с нея на 26 юли, нейния рожден ден.

Тя отбеляза, че в месеците преди смъртта му през границата със Северна Корея, той беше станал значително по-малко комуникативен, отколкото в първите си дни в армията. Членове на семейството по-рано казаха, че той може да се е почувствал претоварен, тъй като е изправен пред правни проблеми и евентуалното му предстоящо освобождаване от армията.

Кинг трябваше да бъде върнат в САЩ, за да се изправи пред военна дисциплина, след като е служил почти два месеца в южнокорейски затвор по обвинения в нападение. Но вместо да се качи на полет за Тексас, както беше планирано, Кинг се измъкна и тихо се присъедини към цивилна туристическа група, насочена към демилитаризираната зона, която разделя Южна и Северна Корея.

Независимо от проблема, каза Гейтс, говорейки директно на сина си: „Не ти се сърдя, Травис. Просто искам да се прибереш. Има цял живот пред себе си. Той е още млад мъж. Просто искам бебето си вкъщи.“

_____

Следвайте Ерик Тъкър в Twitter на http://www.twitter.com/etuckerAP

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР