ВАШИНГТОН (AP) — Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън

...
ВАШИНГТОН (AP) — Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън
Коментари Харесай

Как чернокожото баптистко възпитание на Хаким Джефрис и дълбоко вкоренената му вяра оформят ръководството на Камарата на представителите

ВАШИНГТОН (AP) — Председателят на Камарата на представителите Майк Джонсън и водачът на малцинството в Камарата на представителите Хаким Джефрис стояха дружно на годишната Национална молитвена закуска — опция, в думите на един уводен оратор „ оставете политическите си разлики настрани “.

Такива разлики са големи сред Джонсън, твърдо закостенял републиканец, и Джефрис, воин на демократичните демократи. Но на молитвената закуска по-рано този месец те колегиално се редуваха да четат Светото писание – напомняйки по какъв начин тяхното споделено християнство се изправя против злото.

Това беше краткотраен миг на единение за двамата баптистки водачи, които работят един до друг в Къщата, само че са на километри един от различен политически и теологически. Джефрис, чиято религия се корени в чернокожото обществено евангелие, не беше свенлив – просто не беше толкоз прям като Джонсън във връзка с ролята, която вярата играе в политическите му отговорности.

Джефрис приказва задълбоче...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР