ВАШИНГТОН (АП) — Когато военни кораби и самолети на САЩ

...
ВАШИНГТОН (АП) — Когато военни кораби и самолети на САЩ
Коментари Харесай

Кои са хусите и защо САЩ и Обединеното кралство отвърнаха на атаките им срещу кораби в Червено море?

ВАШИНГТОН (АП) — Когато военни кораби и самолети на Съединени американски щати и Обединеното кралство изстреляха талази от ракети против подкрепяните от Иран бунтовници хуси в Йемен рано в петък в Сана, той постави завършек на седмици на предизвестия към въоръжената формация да прекратят своите офанзиви с дронове и ракети против търговски кораби в Червено море или да бъдат изправени пред тежки последици.

Преди това Съединени американски щати се въздържаха да отвърнат на удара, отразявайки по-големите опасения на Съединени американски щати по отношение на разклащането на нестабилното помирение в Йемен и предизвикването на по-широк спор в района. Но във вторник хусите изстреляха най-големия си бараж от 18 еднопосочни атакуващи дрона, противокорабни крилати ракети и противокорабна балистична ракета против голям брой интернационалните кораби и военни кораби в Червено море.

Въпреки че военните кораби и самолети на Съединени американски щати и сътрудниците, защитаващи водните пътища, съумяха да отклонят офанзивата, обсегът и тежестта на изстрелването провокираха интернационално наказание...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР