ВАШИНГТОН (АП) — Докато армиите на Съюза и Конфедерацията се

...
ВАШИНГТОН (АП) — Докато армиите на Съюза и Конфедерацията се
Коментари Харесай

Гражданската война бушуваше и търсачите на късмет търсеха злато. Тази епоха доведе до забраната на абортите в Аризона

ВАШИНГТОН (АП) — Докато армиите на Съюза и Конфедерацията се сблъскаха в кървавата четвърта година от Гражданската война, президентът Ейбрахам Линкълн разпореди на един човек да сътвори правния кодекс за Аризона, съвсем 50 години преди територията да стане щат.

Нюйоркският арбитър Уилям Томпсън Хауъл написа 500 страници, които обгръщат разпореждания за дуели, инцидентни убийства с секира и възраст за единодушие, които ще ръководят новосформираната територия с по-малко от 7000 души. Но в границите на „ Кодекса на Хауъл “, тъкмо след раздела за дуелите, имаше закон за абортите, който криминализира използването на „ всевъзможни лекарствени субстанции... с желанието да провокира импровизиран аборт на която и да е бременна жена “.

Това беше преди 160 години. Миналата седмица същата тази наредба от 1864 година беше възкресена от Върховния съд на Аризона, който удостовери съвсем цялостната възбрана на абортите без изключения за обезчестяване или блудничество, решение, което бързо обхвана политическия пейзаж...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР