ВАШИНГТОН (АП) — Чернокожите американци са претърпели значителни несправедливости и

...
ВАШИНГТОН (АП) — Чернокожите американци са претърпели значителни несправедливости и
Коментари Харесай

Значителният напредък в икономиката и гражданските права на чернокожите американци е застрашен, се казва в доклада

ВАШИНГТОН (АП) — Чернокожите американци са претърпели обилни несправедливости и спънки пред просперитета и равенството през цялата история на Съединени американски щати. Но техният обществен, стопански и политически прогрес през 60-те години след приемането на главното законодателство за гражданските права е неудовлетворителен, съгласно ново годишно изследване за расовия напредък.

Докладът „ Щата на Черна Америка “ от Националната градска лига, която е събрала проучвания и разбори за статута на чернокожите американци в Съединени американски щати в продължение на десетилетия, цитира правни провокации против Закона за гражданските права от 1964 година и противоположна реакция на напъните, предопределени за поощряване на расовия напредък, като потвърждаващи дейности и разнообразие, правдивост и политики за приобщаване за закъснение на напредъка.

„ През този шестдесетгодишен интервал бяха отворени порти във висшето обучение, държавното управление и частния бранш. Това е значимо. Всяка мярка демонстрира прогрес “, сподели президентът на Наци...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР