ВАШИНГТОН (АП) — Администрацията на президента Джо Байдън продължава да

...
ВАШИНГТОН (АП) — Администрацията на президента Джо Байдън продължава да
Коментари Харесай

САЩ се борят да накарат Израел да се отнася към палестинците. Защо Нетаняху едва ли ще отстъпи

ВАШИНГТОН (АП) — Администрацията на президента Джо Байдън продължава да оказва напън върху Израел да се свърже още веднъж с палестинците като сътрудници, откакто боевете в Газа приключат, и да поддържа възможната им самостоятелност. Премиерът Бенямин Нетаняху продължава да споделя „ не “.

Дори във връзка с дейностите за облекчение на страданията на палестинските цивилни, двамата съдружници са надалеч един от различен.

Този цикъл, разочароващ огромна част от света, наподобява малко евентуално да завърши, макар четвъртото незабавно дипломатическо посещаване на държавния секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен тази седмица в Близкия изток от началото на войната Израел-Хамас. Въпреки че Съединените щати, като непосредствен съдружник на Израел и максимален снабдител на оръжия, имат по-силни средства за оказване на напън върху Израел, те не демонстрират предпочитание да ги употребяват.

Както за Нетаняху, по този начин и за Байдън, известното мнение вкъщи и дълбокото персонално разбиране в правотата на идеята на Израел, ка...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР