Вашингтон/Анкара. . Администрацията на САЩ подготвя нова серия от санкции

...
Вашингтон/Анкара. . Администрацията на САЩ подготвя нова серия от санкции
Коментари Харесай

„Джумхуриет”: Вашингтон готви нови санкции срещу Анкара, този път на прицел са турските авиолинии

Вашингтон/Анкара. . Администрацията на Съединени американски щати приготвя нова серия от наказания против Турция, в случай че католическият просветител Ендрю Крейг Брънсън не пуснат на независимост, написа вестник „ Джумхуриет ” , като се базира на обява в „ Ню Йорк Таймс ”.
Една от тези наказания може да бъде налагане на ограничавания за полетите на турските авиолинии. Твърдението е, че те могат да бъдат въведени, в случай че Брънсън не бъде освободен до 18.00 часа през днешния ден (сряда). Освен това Съединени американски щати упорстват да бъдат пуснати на независимост научният помощник Серкан Гьолге, който е задържан в Турция преди повече от една година, както и трима турски жители, чиновници в американски дипломатически представителства в страната.
Неназован чиновник в Белия дом е декларирал през вчерашния ден, че президентът Доналд Тръмп е твърдо решен да обезпечи завръщането в Съединени американски щати на Ендрю Крейг Брънсън и е прецизирал: „ Ако през идващите няколко дни и най-вече в границите на седмица не стане това, ще бъдат подхванати нови ограничения срещу Турция. ”, показва още „ Джумхуриет ”.

Превод и редакция: Георги Димов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР