Вашингтон — Върховният съд в понеделник отхвърли жалба от консервативния

...
Вашингтон — Върховният съд в понеделник отхвърли жалба от консервативния
Коментари Харесай

Върховният съд отказва да приеме жалба от Джон Ийстман, включваща имейли, поискани от избраната комисия на 6 януари в Камарата на представителите

Вашингтон — Върховният съд в понеделник отхвърли тъжба от консервативния юрист Джон Ийстман, която включваше напъните му да отбрани имейлите си от следователи с определената комисия на Камарата на представителите, проверяващи нападението на 6 януари 2021 година против Капитолия на Съединени американски щати.

Забележително в неподписаната заповед, отхвърляща случая на Ийстман, беше бележката, че арбитър Кларънс Томас „ не е взел присъединяване в разглеждането или решение на тази петиция. " Съдията не даде пояснение за отвода му. Ийстман е бил секретар на Томас във Върховния съд и имейли, получени от панела на Камарата на представителите, демонстрират, че Джини Томас, брачната половинка на съдията, е кореспондирала с консервативния юрист.

Ийстман, някогашен професор по право в университета Чапман, е оказал помощ за занаята правната тактика, в която той твърди, че някогашният вицепрезидент Майк Пенс има пълномощието едностранно да отхвърли гласовете на щатските избори, подадени за Джо Байдън, или да забави узаконяването на гласовете на Електоралната гилдия по време на взаимната сесия на Конгреса на 6 януари.

просторен рекет дело, заведено от окръжния прокурор на окръг Фултън Фани Уилис. Eastman е изправен пред девет обвинявания, свързани с хипотетичен проект за изпращане на набор от подправени президентски гласоподаватели в Джорджия до Конгреса, с цел да се промени резултатът от президентските избори през 2020 година Той се призна за почтен.

Делото пред Върховния съд произтича от опит на Ийстман да резервира имейлите си от определената комисия на Камарата на представителите, разглеждаща офанзивата на Капитолия. Eastman аргументира, че призовката за неговите досиета е търсела привилегировани връзки сред юрист и клиент и артикул за работа на юрист.

Федерален областен съд подреди на Eastman да съобщи част от имейли на панела, 10 от които съдията сподели, че са " тясно обвързван " с следствието на комисията и предмет на изключението за закононарушения и измами, което се ползва за документи и известия, които са били в поддръжка на нелегално или лъжливо държание.

U.S. Окръжният арбитър Дейвид Картър преди този момент дефинира, че Тръмп и Ийстман „ евентуално са попречили публично произвеждане “, когато се твърди, че са се пробвали да провалят взаимната сесия на Конгреса, свикана на 6 януари.

Ийстман изиска преразглеждане на решението до Апелативния съд на Съединени американски щати за 9-ти окръг, само че даде на определената комисия осем от оспорваните документи, с цел да извърши разпореждането на окръжния съд. След като имейлите бяха оповестени на обществеността, 9-ти окръг отхвърли случая като противоречив и отхвърли да заличи констатацията на окръжния съд, че някои от известията са предмет на изключение за незаконна машинация.

Като настоятелно Върховният съд да се заеме с неговия случай, Ийстман сподели, че заключението на окръжния съд „ е хвърлило клюка освен върху доктор Ийстман, само че и върху неговия някогашен клиент, някогашния президент на Съединените щати, който е претендент за длъжността президент през 2024 година. "

" Последствията, както политически, по този начин и правни, от сходно владеене са обилни и ищецът, както от свое име, по този начин и в интерес на някогашния си клиент, не би трябвало да бъде подложен на тези разклонения на настояща основа, когато той беше лишен от правото си на обжалване от едностранните дейности на държавното управление - страната, която надви в Окръжния съд - която разиска обжалването, " написа той в декларация.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР