ВАШИНГТОН — Директорът на ЦРУ Бил Бърнс ще се срещне

...
ВАШИНГТОН — Директорът на ЦРУ Бил Бърнс ще се срещне
Коментари Харесай

Директорът на ЦРУ ще се срещне с шефа на израелското разузнаване, премиерът на Катар ще се опита да постигне пробив за заложници

ВАШИНГТОН — Директорът на Централно разузнавателно управление на САЩ Бил Бърнс ще се срещне с шефа на Мосад на Израел Дейвид Барнеа и министър-председателя на Катар Шейх Мохамед бин Абдулрахман Ал Тани този уикенд в Европа, с цел да се опита да продължи договарянията за обезпечаване на освобождението на заложници, арестувани в Газа.

Дипломат, осведомен с въпроса, удостовери идната среща пред NBC News, първо обявено от The Washington Post. Допълнителни детайлности за мястото на срещата бяха неразбираеми.

Говорителят на Съвета за национална сигурност Джон Кърби насочи репортерите към Централно разузнавателно управление на САЩ, когато бяха запитани за активността на Бърнс, отбелязвайки, че шефът е взел участие в опитите да се доближи следващата договорка за заложници. Кърби също сподели, че Брет Макгърк, координаторът на Белия дом за Близкия изток и Северна Африка, сега е в района, с цел да се опита да подтиква някакво придвижване по въпроса.

Смята се, че повече от 130 души остават в плен в Газа, най-вероятно скрити...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР