Пелоси обявява, че ще се кандидатира за още един мандат в Конгреса, тъй като демократите се стремят да си върнат Камарата на представителите

...
Вашингтон — Демократическата представителка Нанси Пелоси каза в петък, че
Коментари Харесай

Вашингтон — Демократическата представителка Нанси Пелоси каза в петък, че ще се кандидатира за още един мандат в Конгреса през 2024 г., като обяви намерението си да запази мястото си тъй като демократите се стремят да поемат контрола над Камарата през следващата година.

„Сега повече от всякога нашият град се нуждае от нас, за да прокарваме ценностите на Сан Франциско и да продължим нашето възстановяване. Страната ни се нуждае от Америка, за да покаже на света, че нашето знаме все още е там, със свобода и справедливост за ВСИЧКИ. Това е защо се кандидатирам за преизбиране — и с уважение моля за вашия глас“, написа представителят на Калифорния.

Бившият председател на Камарата, който е на 83 години, се оттегли като лидер на демократите по-рано тази година, когато републиканците поеха контрола над долната камара. Тя ръководи демократите в Камарата на представителите в продължение на 20 години, включително два престоя като говорител, и е един от най-плодотворните набирачи на средства в партията.

Нападна съпруга си Пол Пелоси в дома им в Сан Франциско миналия октомври.

Когато обяви решението си да се оттегли от ръководството на Камарата, тя каза, че разчиства пътя за "ново поколение" демократи да ръководят партията. Дадена й е титлата „почетен говорител“.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР