Вашингтон — Бившият президент Доналд Тръмп засега отказва да подкрепи

...
Вашингтон — Бившият президент Доналд Тръмп засега отказва да подкрепи
Коментари Харесай

Тръмп засега отказва да подкрепи кандидата за председател на Републиканската партия, казва, че се „опитва да стои настрана“

Вашингтон — Бившият президент Доналд Тръмп към този момент отхвърля да поддържа който и да е претендент като републиканска номинация за ръководител на Камарата на представителите, сподели в понеделник, че се стреми да остане отвън конкуренцията към този момент, макар че някои от кандидатите търсят поддръжката му.

Тръмп реши бурните старания на Републиканската партия в Камарата на представителите да избере нов ръководител по време на акцията в Ню Хемпшир, където подаде документи за кандидатстване в първичните избори на Републиканската партия. Не е ясно какъв брой огромно въздействие ще има поддръжката на някогашния президент върху конкуренцията за ръководител - той поддържа кандидатурата на конгресмена Джим Джордан предходната седмица, само че след три несполучливи кръга на гласоподаване в Камарата на представителите, конгресменът от Охайо беше заставен да напусне надпреварата в петък.

„ Оставам над него. Трябва тъкмо в този момент “, сподели някогашният президент пред кореспонденти. „ Но приказвах с съвсем всички претенденти, има много от тях. И те са страхотни хора. “

Девет депутати от Републиканската партия се борят за номинацията, макар че не е ясно дали някой от тях ще може да обезпечи 217-те гласа, нужни за спечелването на чукчето, когато цялостната камара се събере за публични избори.

Тръмп беседва с най-малко един от кандидатите, водача на болшинството Том Емър, през уикенда, само че сподели, че „ някак си се пробва да стои настрани “ от конкуренцията за оратора.

“ Гледаме доста хора и знаете, че се пробвам да заставам настрани колкото е допустимо повече “, сподели Тръмп. „ Но те ще го изяснят. “

Бившият президент означи, че бъдещият претендент за представител на Републиканската партия е изправен пред доста предизвикателство да завоюва нужната поддръжка.

„ Този ​​четири предел е доста мъчно. Това е доста мъчно нещо, без значение кой е ", сподели Тръмп, имайки поради количеството дезертьори на републиканците, които един претендент може да си разреши и въпреки всичко да стане представител. „ Казах, че има единствено един човек, който може да се оправи до дъно. Знаеш ли кой е това? Исус Христос. “

Вътрешното съревнование на конференцията е третото, което се организира този месец след историческото премахване на някогашния ръководител Кевин Маккарти от позицията на 3 октомври. Оттогава републиканците се борят да се обединят зад правоприемник, което докара до несполучливи кандидатури от двамата предходни претенденти, водача на болшинството Стив Скализ и Джордан.

Хаосът в границите на Конференцията на Републиканската партия, която стана по-разединена след свалянето на Маккарти, остави Камарата без представител повече от месец и спря законодателната работа в долната камара. Натискът върху републиканците въпреки всичко нараства да намерят решение, защото Конгресът е изправен пред голям брой вътрешни и външни рецесии, на които не е в положение да отговори.

Някои законодатели от Републиканската партия предложиха предприемане на дейности за разширение на пълномощията на представителя. Патрик Макхенри, който извършва функционалността на краткотраен представител, макар че това ще изисква поддръжка от демократите.

Текущият набор от претенденти за лектори ще изложи своите причини пред своите сътрудници от Републиканската партия по време на конгрес за претенденти в понеделник вечер. Областта включва Емер от Минесота, ръководителя на Републиканския комитет за проучване Кевин Херн от Оклахома, представителя Джак Бергман от Мичиган, представителя Байрън Доналдс от Флорида, представителя Майк Джонсън от Луизиана, представителя Дан Меузър от Пенсилвания, представителя Гари Палмър от Алабама, конгресменът Остин Скот от Джорджия и конгресменът Пийт Сешънс от Тексас.

От деветте претенденти единствено Емер и Скот гласоподаваха за засвидетелствуване на резултатите от президентските избори през 2020 година

Републиканците, които имат тясно болшинство в Камарата, бяха принудени да рестартират объркания развой на избиране на ръководител в петък, откакто гласоподаваха да откажат Джордан от своя претендент. Консервативният подпалвач кървеше поддръжката на сътрудниците си от Републиканската партия в три кръга на гласоподаване в Камарата на представителите, затваряйки пътя му към председателския пост.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР