ВАШИНГТОН — Администрацията на Байдън заобиколи Конгреса за втори път

...
ВАШИНГТОН — Администрацията на Байдън заобиколи Конгреса за втори път
Коментари Харесай

Администрацията на Байдън отново заобиколи Конгреса за спешна продажба на оръжие на Израел

ВАШИНГТОН — Администрацията на Байдън заобиколи Конгреса за повторно този месец, с цел да обезпечи незабавна продажба на оръжие на Израел на фона на войната му с Хамас.

Продажбата на $147,5 милиона в съоръжение като запалители, зарядни устройства и капсули има за цел да подкрепи функционалността на предходната покупка на близо 14 000 патрона от 155 mm снаряди от съдружника на Съединени американски щати при започване на декември.

„ Като се има поради спешността на отбранителните потребности на Израел, секретарят уведоми Конгреса, че е упражнил делегираните си пълномощия, с цел да дефинира съществуването на изключителна обстановка, налагаща незабавното утвърждение на прехвърлянето “, сподели представител на Държавния департамент.

„ Съединените щати са ангажирани със сигурността на Израел и е жизненоважно за националните ползи на Съединени американски щати да се подсигурява, че Израел е в положение да се отбрани против заканите, пред които е изправен. Тази препоръчана продажба е в сходство с тези цели “, добав...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР