Вашингтон — Администрацията на Байдън ще отвори нова легална имиграционна

...
Вашингтон — Администрацията на Байдън ще отвори нова легална имиграционна
Коментари Харесай

САЩ ще създадат нова имиграционна програма за еквадорци, насочена към обезсърчаване на преминаването на границите

Вашингтон — Администрацията на Байдън ще отвори нова легална имиграционна пътека за избрани имигранти от Еквадор в опит да разубеди хората в южноамериканската нация да пътуват до границата сред Съединени американски щати и Мексико, съгласно вътрешни документи на федералното държавно управление, получени от CBS News.

Администрацията е планувана да разгласи в сряда стратегия за събиране на фамилии, която ще разреши на отговарящите на изискванията еквадорци да летят до Съединени американски щати и да аплайват за краткотрайно разрешителни за работа, в случай че техните родственици, живеещи в Съединени американски щати, са ги спонсорирали за имигрантска виза, демонстрират документите на Министерството на вътрешната сигурност. документи.

федерални данни демонстрират.

През 2021 година, когато имаше нов скок в идващите еквадорци по границата на Съединени американски щати, множеството мигранти от Еквадор летяха в Мексико, преди да влязат нелегално в Съединени американски щати. Но откакто Мексико постави завършек на безвизовото пътешестване за еквадорци по-късно същата година, повече от тях се пробваха да стигнат до Съединени американски щати, като пресекат в миналото непроходимия Дариен Гап в Панама пешком. Близо 50 000 еквадорски мигранти са прекосили джунглата Дариен единствено през 2023 година, вторият максимален брой от всяка народност, съгласно данни на панамското държавно управление.

През последните години еквадорците са изправени пред затруднена стопанска система и невиждана вълна от насилствена престъпност, подхранвана от наркокартели и банди. През август претендентът за президент Фернандо Вилависенсио беше убит по време на акция. Държавният департамент поучава американците да не посещават избрани региони на страната заради риск от нахлуване, похищение или даже ликвидиране.

Как ще работи новата стратегия

За да дават отговор на изискванията за фамилията стратегия за обединяване, еквадорците би трябвало да имат членове на фамилията в Съединени американски щати, които са американски жители или непрекъснато пребиваващи. Процесът стартира с жители на Съединени американски щати или законно пребиваващи, които спонсорират свои родственици в Еквадор за имигрантска виза.

Съединени американски щати. по-късно чиновниците ще изпратят предложения до жители и непрекъснато пребиваващи, чиито визови спонсорства са били утвърдени, тъй че те да могат да изискат роднините да дойдат в Съединени американски щати доста по-бързо, в сравнение с биха имали при фамилно основаната визова система, която е всеобщо изостанала и числено с таван.

Много имигранти с членове на фамилията в Съединени американски щати постоянно би трябвало да чакат с години — а в най-екстремните случаи повече от десетилетие — с цел да станат налични фамилни визи.

Ако е определено и утвърдени за програмата за събиране на фамилията, на еквадорците ще бъде позволено да влизат в Съединени американски щати под филантропично позволение за условно освобождение, без да се постанова да чакат за виза. Докато са в Съединени американски щати, те могат да работят законно под органа за условно освобождение и да чакат визата им да стане налична. След като това се случи, те могат да станат непрекъснати поданици.

Още една стратегия за условно освобождаване 

Администрацията на Байдън употребява пълномощията за условно освобождение в невиждан мащаб като част от напъните си да отклони миграцията надалеч от Южната граница на Съединени американски щати.

В допълнение към стратегиите за събиране на фамилиите, администрацията сътвори две начинания за спонсорство, които разрешиха на стотици хиляди кубинци, хаитяни, никарагуанци и украинци да влязат в Съединени американски щати с право на условно освобождение. Той също по този начин употребява закона за предварително освобождение, с цел да обработва 1500 търсещи леговище по границата сред Съединени американски щати и Мексико всеки ден, които са си обезпечили среща за влизане в страната посредством телефонно приложение.

След като чиновници съчетаха тези стратегии с по-строги правила за леговище и увеличение на депортациите тази пролет, противозаконното влизане по южната граница се срина до двегодишно дъно. Но прекосяването на мигранти там се усили внезапно в края на лятото и началото на есента, изпробвайки тази тактика.

През септември граничният патрул на Съединени американски щати задържа повече от 200 000 мигранти, повече от удвояване на броя през юни, когато противозаконните прекосявания спаднаха до най-ниското равнище, откогато президентът Байдън встъпи в служба.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР