Вашингтон — Администрацията на Байдън се съгласи да предложи на

...
Вашингтон — Администрацията на Байдън се съгласи да предложи на
Коментари Харесай

САЩ ще уредят съдебни дела със семейства, разделени при управлението на Тръмп, като предлагат обезщетения и ограничават раздялата

Вашингтон — Администрацията на Байдън се съгласи да предложи на фамилиите на мигранти, разграничени при ръководството на Тръмп, обществени и правни преимущества, като в същото време лимитира способността на държавното управление да прави сходна политика в бъдеще като част от напъните за споразумяване на едногодишно правосъдно дело.

Администрацията и Американският съюз за цивилен свободи подадоха взаимен проект в понеделник за споразумяване на колективен иск против Тръмп процедура на делене от епохата, при която почти 4000 деца мигранти бяха принудително разграничени от родителите си покрай границата сред Съединени американски щати и Мексико. Споразумението, което ще продължи шест години, се чака да бъде утвърдено от американския областен арбитър Дейна Собрау, която забрани разделянето през 2018 година

„ Разделянето на фамилии на нашата южна граница беше изменничество към нашите полезностите на нацията “, сподели помощник-главният прокурор Ванита Гупта. „ Чрез даване на услуги на тези фамилии и използване на политики за попречване на бъдещи раздели, днешното съглашение адресира въздействието на тези раздели и оказва помощ да се подсигурява, че нищо сходно няма да се случи още веднъж. “

анулирано след мощна републиканска съпротива. Администрацията от този момент твърди във федералните съдилища, че тези фамилии не дават отговор на изискванията за обезщетение.

Лий Гелернт, юрист от ACLU, представляващ разграничени фамилии мигранти в груповия иск, сподели, че съглашението с държавното управление ще му даде клиентите " значима опция да търсят легален статут. " Това също по този начин, сподели той, би забранило на „ една бъдеща администрация да вкара още веднъж друга политика на делене с нулева приемливост “.

„ Нищо не може да направи тези фамилии още веднъж цели или да отстрани моралното леке ​​на тази политика, само че това е значимо начало “, добави Гелернт.

Развиване на политика, 5 години по-късно < /h2>

Изправен пред двупартийно неодобрение, Тръмп постави завършек на практиката на систематично делене на фамилии на мигранти през юни 2018 година, преди повече от 5 години. Но политиката в доста връзки към момента се развива.

Въпросът дали фамилиите, наранени от политиката, заслужават финансова реставрация, който провокира разногласия, към момента се преценя от федералните съдилища в Съединени американски щати, до момента в който фамилиите водят самостоятелни каузи. ACLU, други групи за покровителство и администрацията на Байдън също се пробват да проследят някои от стотиците родители, които са били депортирани от Съединени американски щати, откакто са били разграничени от децата си.

Като част от препоръчаното съглашение, Администрацията на Байдън се съгласи да продължи напъните си за намиране и събиране на фамилиите, които са били разграничени от граничните чиновници на Съединени американски щати.

Междуведомствена работна група, основана от президента Байдън скоро откакто той встъпи в служба при започване на 2021 година, събра още веднъж към 750 фамилии, което разрешава на родителите, които са били депортирани без децата си, да се върнат в Съединени американски щати. Правителството се съгласи да продължи да предлага на тези родители тригодишни разрешителни за работа и отбрана при депортиране според органа за филантропично условно освобождение.

ACLU пресмята, че сред 500 и 1500 деца мигранти, разграничени от родителите си по време на администрацията на Тръмп, към момента остават разграничени от фамилиите си. Въпреки годините на позвънявания и претърсвания на място в Централна Америка, организацията се бори да се свърже с всички наранени от политиката на Тръмп, в това число заради неприятното водене на документи от държавното управление по това време.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР