Вашингтон – Когато деветте членове на Върховния съд заемат местата

...
Вашингтон – Когато деветте членове на Върховния съд заемат местата
Коментари Харесай

Избираемостта на Тръмп се насочва към Върховния съд. Ето какво трябва да знаете за историческите аргументи в четвъртък.

Вашингтон – Когато деветте членове на Върховния съд заемат местата си на пейката в четвъртък, те ще навлязат в неразучени правни води, с цел да гледат дело това може да има необятно отклонение за президентската конкуренция през 2024 година

Спорът пред съда включва дали някогашният президент Доналд Тръмп не дава отговор на изискванията за втори мандат заради държанието му към нападението от 6 януари 2021 година на Капитолия на Съединени американски щати. Решение против него може да попречи на кандидатурата му за втори мандат в Белия дом. Очаква се изходът от правосъдната борба да отекне във всичките 50 щата, защото може да даде изясненост по отношение на допустимостта на Тръмп да взе участие в първичните и общите избори.

В основата на случая, зародил от правосъдно дело на шест гласоподаватели от Колорадо, заведено през есента, е рядко употребена наредба от конституционна корекция, призната през 1868 година, която има за цел да попречи на някогашните конфедерати да задържат обществена работа.

Раздел 3 от 14-та корекция в никакъв случай в историята...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР