Вашата кухня е гръбнакът на жилището ви. Това е мястото,

...
Вашата кухня е гръбнакът на жилището ви. Това е мястото,
Коментари Харесай

9 опасности в кухнята и как да ги избегнете

Вашата кухня е " гръбнакът " на жилището ви. Това е мястото, където можете да седнете със фамилията си за закуска, мястото, където да се насладите на утринното си кафе или да експериментирате с рецептите на баба. За страдание, в кухнята има неподозирани рискове, които се крият зад миризмата на свеж ябълков къс. Ето някои от най-често срещаните.
1. Гъби за съдове
Вероятно употребявате една и съща гъба както за разчистване на плота, по този начин и с цел да миете чиниите. Преди да отречете пред себе си, не споделяме, че го вършиме съзнателно. Същото важи и за кърпите за ръце, с които евентуално забърсвате някоя мокра чаша. Дори и да го вършиме в бързината, това е една от най-големите рискове за отглеждане на бактерии.
2. Изгаряния
Опасностите от изгаряне могат да се крият на доста места в кухнята. Ако имате газова печка, облеклото с необятни ръкави е евентуална заплаха. От друга страна, микровълновите хранителни контейнери са покрити с " горещи " предизвестия поради парата. Вероятно не знаете, че в никакъв случай не би трябвало да употребявате влажна забрадка, с цел да вземете гореща паница - това може да докара до спомагателни пара и в действителност неприятни изгаряния.
3. Мухъл и мухъл
Подобно на банята, кухнята е същинско леговище за скрита мухъл, с помощта на непрекъснатото потребление на вода. Тя може да се промъкне в пукнатините на плота, под мивката или сред плочките на пода. Затова е добре най-малко един път месечно да чистите главно с подобаващ препарат. Дезинфекциращите и почистващи артикули на " Чисто " унищожават 99,9 % от всички познати микроорганизми и отстраняват нездравословния плесен. Научете повече за тях ТУК.
4. Кофата за боклуци
Кофите за отпадък под мивката или дребните кошчета до мивката могат да бъдат практични, изключително за дребни боклуци като обелка от банан, да речем. Но в никакъв случай не задържайте тези отпадъци повече от 1 ден, тъй като стартират да ферментират и да се разграждат. Най-добрият вид е, в случай че кофата ви за боклуци е на балкона.

5. Електрически контакти
В актуалния свят всичко в кухненското обзавеждане работи на ток, само че пък не всички жилища и къщи са със също толкоз модерна електрическа мрежа. Контактите с голям брой изходи и разклонителите водят до натоварване на мрежата. Освен това, бъдете доста деликатни с оставянето на кабели наоколо до мивката, откритите котлони или скарата.
6. Пластмасови контейнери
Ние обичаме пластмасови контейнери за многократна приложимост! Но огромна част от тях съдържат BPA или други нездравословни химикали. Може би ще се учудите, само че тези контейнери не са предопределени за нагряване в микровълновата печка. Разбира се, продават се и такива, само че те са особено обозначени, тъй че се убедете, че не ги смесвате.
7. Стъклени тави
Стъклените съдове за печене са отличен избор, тъй като могат да се употребяват от микровълновата печка до фурната. Но най-вече битови произшествия са станали точно с сходни тави, защото те би трябвало да се държат на стайна температура. Затова бъдете деликатни и не затопляйте ядене непосредствено от хладилника.
8. Неправилно приготвена храна
Хранителното отравяне е голяма заплаха, само че пък би могло елементарно да се избегне. Пригответе всички меса деликатно до предложените температури. Ако не сте сигурни какъв брой време би трябвало да се пече, по-добре го оставете няколко минути повече, от колкото по-малко, с цел да избегнете вероятността да останат живи бактерии.
9. Неправилно предпазване на ножове
Вероятно не знаете какъв брой доста неприятности могат да зародят от метода, по който съхранявате ножовете си. Най-голяма заплаха крият магнитните ленти, от които ножовете елементарно падат.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР