4 начина, по които бихте могли да печелите повече от вашата банка

...
Вашата банка не е просто място за съхранение на вашите
Коментари Харесай

Вашата банка не е просто място за съхранение на вашите пари; това е център на финансови възможности, които могат да ви помогнат да извлечете максимума от вашите трудно спечелени пари. И въпреки че предлаганите от вашата банка финансови инструменти са полезни в почти всяка икономика, те може да са още по-полезни точно сега. В края на краищата инфлацията все още оказва отрицателно въздействие върху бюджетите на много хора, така че е важно да вложите парите си в работа, ако можете.

Но макар да си мислите, че извличате максимума от текущата си банка, истината е, че може и да не си. Всъщност може да пренебрегвате няколко начина да печелите повече. За щастие има лесни начини да разрешите този проблем.

Разберете колко бихте могли да спечелите от най-добрата спестовна сметка в момента.

4 начина, по които можете да печелите повече от банката си

Ако сте готови да увеличите максимално възвръщаемостта, която печелите от парите си, ето няколко начина да печелите повече от банката си:

Сложете парите си в CD сметка с висок APY 

Сертификатите за депозит (CD) са чудесен начин да печелите лихва върху спестяванията си, като същевременно заключвате фиксиран лихвен процент за определен период. И в момента много банки предлагат лихви по-високи от 4,50% за компактдискове с различни условия, така че ако не сте депозирали част или всичките си спестявания в компактдиск с най-висок процент, не получавате най-много от вашата банка.

Не всички банки обаче предлагат еднакви лихвени проценти по CD. Въпреки че е възможно да се намерят компактдискове с високи APY, средните ставки за 1-годишни, 3-годишни и 5-годишни компактдискове са доста под 2% към 21 август 2023 г., така че ще трябва да обиколите, за да намерите най-добрите възможности за печелене на вашите пари.

Като цяло онлайн банките или кредитните съюзи обикновено предлагат най-високите лихвени проценти по лихвоносни сметки, което включва компактдискове. Онлайн банките нямат толкова режийни разходи за плащане, колкото големите банки с физически офиси, така че тези спестявания обикновено се прехвърлят на клиентите под формата на по-високи APY върху техните спестявания.

Разгледайте най-добрите опции за печелене на лихва върху спестяванията си точно сега.

Сложете спестяванията си в сметка с висока доходност 

Ако пазите парите си в обикновена спестовна сметка не печелите толкова, колкото бихте могли. Спестовна сметка с висока доходност може да помогне на парите ви да растат с по-бърз темп от традиционната спестовна сметка — и противно на общоприетото схващане, тези сметки не винаги идват с високи такси или разходи за поддръжка.

Всъщност , има банки, предлагащи високодоходни проценти на спестявания от 5% или повече върху вашите пари. Като отворите една от тези сметки, вие имате възможност да спечелите много повече, отколкото бихте направили с обикновена спестовна сметка — която предлага средна ставка от само 0,42% в момента.

И различните банки предлагат различни лихвените проценти по техните високодоходни спестовни сметки, така че направете проучване и намерете сметки с конкурентни лихви. Просто имайте предвид всички изисквания към сметката и се уверете, че потенциалната лихва, която печелите, надхвърля всички свързани разходи.

Възползвайте се от парични бонуси

Някои банки предлагат парични бонуси като стимул за отваряне на нов акаунт или отговаряне на определени изисквания. Това е лесен начин да печелите повече от банката си — и въпреки че обикновено няма да печелите тези бонуси за сметките, които сте отворили в момента, може да има възможности да ги печелите в други типове сметки или като надстроите акаунтите си до нови такива в същата банка.

Но можете също да обмислите отварянето на сметки в банките, които предлагат тези парични бонуси, за да печелите повече от парите си. В края на краищата можете да получите няколкостотин долара в замяна просто за откриване на сметка в нова банка в точното време.

Но без значение как ще подходите, просто не забравяйте да прочетете дребния шрифт за да разберете какво се изисква. В някои случаи това може да включва депозиране на определена сума в сметката или поддържане на минимално салдо за определен период.

Преминете към сметка без такси

Плащането на ненужни такси може да ерозира какво има във вашата банкова сметка във времето. И ако плащате такси или други такси върху спестяванията си, няма да спечелите толкова лихва върху парите си, колкото иначе бихте могли да имате.

За да увеличите максимално печалбите си, изберете високодоходни акаунти, които имат минимални или никакви такси — или предложете освобождаване от такси въз основа на определени условия, като поддържане на минимален баланс или регистрация за директен депозит. Много онлайн и само мобилни банки предлагат сметки без такси, така че може да си струва да проучите тези опции, за да избегнете ненужни месечни такси.

В крайна сметка

Вашата банка има какво да предложи отколкото просто безопасно място, където да скриете парите си. Като сте проактивни и информирани, можете да печелите повече от вашата банка, независимо дали става въпрос за възползване от по-високи лихвени проценти по CD, печелене повече с високодоходни спестовни сметки, получаване на парични бонуси или запазване на банковия ви опит без такси. Само не забравяйте да си напишете домашното и се уверете, че разбирате изискванията. В противен случай можете да плащате повече, отколкото печелите като лихва всеки месец.

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР