Вървим към избори, заяви председателят на СДСВърхушката, срещу която се

...
Вървим към избори, заяви председателят на СДСВърхушката, срещу която се
Коментари Харесай

Румен Христов: Всички олигарси в България са с червен произход

Вървим към избори, съобщи ръководителят на Съюз на демократичните сили

" Върхушката, против която се подвигнаха хората на 10 януари към момента има лостове за въздействие, най-много с децата си, внуците си, роднините, обслужващите, които са били към тях. Трудно бих могъл да посоча наследник олигарх, всички олигарси в България са с червен генезис. " Това сподели в ефира на Румен Христов, ръководител на Съюз на демократичните сили и зам.-председател на ПГ на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили.

„ Ние не можем да съберем 121 мандата в едната страна на залата, с цел да може да излъчим постоянно държавно управление, още по-малко да реализираме 2/3 болшинство в пленарна зала и да променим Конституцията “, сподели той. Политикът уточни, че ГЕРБ – Съюз на демократичните сили нямат срещу правосъдната промяна, само че желаят задълбочена, цялостна промяна, а не такава обвързвана с един или различен представител на правосъдната власт.

Христов сподели, че не знае разделянето на КПКОНПИ на две по какъв метод ще усъвършенства битката с корупцията.

„ ДСБ отстояват тезата, че прокуратурата би трябвало да бъде част от изпълнителната власт. Аз считам, че това е неточност. Прокуратурата като част от правосъдната система по сегашната Конституция би трябвало да си остане там. Ако една мощна изпълнителна власт със мощна фигура на министър – ръководител назначава основния прокурор и дава отговор за него, тогава ще имаме деформиране на демокрацията. Не е добре самостоятелната правосъдна власт, въпреки и в лицето на прокуратурата, да бъде препочинена на изпълнителната власт “, уточни Румен Христов.

Той сподели, че е песимистичен във връзка с образуване на държавно управление с третия мандат. Христов е на мнение, че вървим към избори и това е ясно от доста време.

За ориста на Маришкия басейн той сподели, че в случай че България ще губи по 3 милиарда – 3,5 милиарда евро годишно, с цел да получим 6 или 6,5 милиарда евро по Плана за възобновяване и резистентност е по-добре да не обричаме на риск стопанската система и да не затваряме един рентабилен в сегашния миг бизнес.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР