Варненският окръжен съд трябваше да разгледа по същество искането за

...
Варненският окръжен съд трябваше да разгледа по същество искането за
Коментари Харесай

Липсващо становище отложи решението за екстрадицията на киргизстанец, задържан във Варна

 Варненският областен съд трябваше да прегледа всъщност настояването за екстрадиция на 27-годишния Данияр И., чието предаване желаят управляващите в Киргизстан. В родината си лицето има влезнала в действие присъда от 7г. затвор за машинация в изключително огромни размери. Поради неналичието, обаче на мнение на министерството на правораздаването, в което да бъде заявено че в актуалното дело се позволява използването на правилото на реципрочност, доколкото нямаме подписан контракт с Република Киргизстан се наложи делото на бъде отсрочено.

Нова дата не беше избрана, поради оповестеното изключително състояние в страната и невъзможността да се реши по кое време тази декларация ще дойде в Окръжен съд – Варна, оповестиха от пресслужбата на съда.

27-годишният киргизстанец е приет за отговорен от съда в Бишкек за това, че от февруари до август 2019г., възползвайки се от доверието на двама свои бизнес сътрудници е направил машинация в изключително огромни размери – 58 436 919 кирзистански сома.

Престъплението, за което се търси е наказуемо и по българското законодателство.

Данияр И. е кандидатствал за леговище пред Държавната организация за бежанците и има издадена регистрационна карта. Според отбраната, фамилията му е обект на политическа принуда, защото татко му е член на опозиционната парламентарно показана партия.

Задържаният мъж показа, че има опасения, че в родината си ще бъде преследван, тъй като е бил заплашван. Той заявява, че няма желание да се укрива от българското правораздаване или да напуща страната ни.

С определение на Варненски областен съд сега Данияр И. е с мярка за неотклонение " домакински арест “, която се управлява посредством така наречен " електронна гривна “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР