Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна

...
Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна
Коментари Харесай

Във Варна задържаха българин, издирван в Германия за нанесена обида и набеждаване

 Варненският областен съд прегледа искане на Окръжна прокуратура – Варна за предаването на 30-годишния Йордан Й. на управляващите в Германия по отношение на осъществяване на наказателно гонене за 3 закононарушения – засегнатост на две длъжностни лица и набеждаване. Той е разгласен за интернационално търсене от правосъдните управляващи на Германия - Районен съд - Меминген въз основа на Европейска заповед за арест (EЗА) издадена на 10.07.2019г.

Според обвиняването на немските управляващи, на 19.12.2017 година на летището Мемингерберг Йордан Й. обидил двама полицейски чиновник като използвал неприлични думи и жестове, с цел да изрази своето пренебрежение към тях. На 19.02.2018 година при разпит на обвинения в полицейски сектор във връзка случая на 19.12.2017 година той декларирал, че полицейски чиновник го е блъснал и повалил на земята, като в резултат на рухването му е била нанесена телесна щета.

Престъплението, за което е разследван 30-годишният мъж от Добрич е наказуемо и по българското законодателство.

Максималното период на наказване за сходно закононарушение съгласно немския Наказателен кодекс е до 1 година " отнемане от независимост “ за нанасяне на засегнатост и до 5 година " отнемане от независимост “ за набеждаване.

Съдебният състав на Варненски областен съд, като съобрази всички показани доказателства и мнения реши, че настояването за краткотрайно задържане на Йордан Й. е съобразено с условията на Европейската спогодба за екстрадиция, както и че е налице годна заповед за арест. ВОС дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража “, с цел да бъде обезпечено явяването на лицето на делото, на което ще се преглежда всъщност настояването на румънските управляващи за екстрадицията му.

Определението на съда може да се апелира пред Апелативен съд Варна.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР