Варненският окръжен съд осъди на 2 години и 8 месеца

...
Варненският окръжен съд осъди на 2 години и 8 месеца
Коментари Харесай

18-годишен, прегазил възрастна жена на тротоара, влиза в затвора

Варненският областен съд осъди на 2 години и 8 месеца " отнемане от независимост " 18-годишен водач, който през януари т.г. прегази стара жена на тротоар в морския град. 11 дни след случая пешеходката издъхна в болница.
Иван П. е лишен и от право да ръководи МПС за период от 5 години. Присъдата на окръжните магистрати е постановена при изискванията на кратко правосъдно разследване.
Катастрофата стана на 16 януари т.г. 18-годишният Иван карал автомобила си " Ауди А3 " по бул. " Ян Палах " в лявата лента на пътното платно. Когато достигнал до кръстовището с ул. " Роза ", той завил внезапно надясно и пресякъл по диагонал пътните платна, с цел да може да влезе в пресечката на улицата. Рисковата и недомислена маневра довела до загуба на надзор над колата.
Автомобилът излязъл от пътното платно и се качил на тротоара, по който в същото време вървяла пешеходка. Настъпил неминуем удар, от който тялото на старата жена било изхвърлено във въздуха и паднало на тревата, настрана от тротоара. 11 дни по-късно дамата умряла в болница.
Съдебномедицинската експертиза показала като причина за гибелта мезентериална тромбоза и други контузии, довели до развиването на ендотоксичен потрес. В хода на следствието на пътния случай Иван не се е признал за отговорен и не е давал пояснения.
Той е осъждан преди да навърши пълноправие на пробация за придобиване и държане на наркотични субстанции, влезнало в действие през юни 2018 година
Присъдата на Варненския областен съд предстои на обжалване пред Апелативния съд.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР