Варненският окръжен съд наложи присъда от 8 години затвор при

...
Варненският окръжен съд наложи присъда от 8 години затвор при
Коментари Харесай

Бизнесмен е осъден на 8 години затвор за присвояване на зърно

Варненският областен съд наложи присъда от 8 години затвор при непоколебим режим на 55-годишния локален предприемач Тинко Д. по обвиняване, че е присвоил стока от разнообразни зърнопроизводители от района. Това оповестява в понеделник Варненската апелативната прокуратура. Присъдата не е дефинитивна и може да се апелира.

Според държавното обвиняване той е присвоил над 5 милиона кг пшеница, близо 1,5 милиона кг слънчоглед и 32 400 кг ечемик, като общата стойност на стоката е близо 2,4 милиона лв.. Престъплението е осъществено през 2014 година.

Осъденият е бил притежател на база за предпазване на зърно в Провадия. Продукцията му била поверена за предпазване от седем аграрни производители, кооперации и компании. Бизнесменът обаче продал зърното от името на личните си компании, а с парите погасявал личните си отговорности към разнообразни държавни и частни финансови институции.

Към момента на осъществяване на това закононарушение предприемачът е бил обвиняем по дело за данъчно закононарушение в изключително огромни размери, по което е бил приет за отговорен, напомня прокуратурата.

Съдът е удостоверил мярката му за неотклонение - гаранция от 20 000 лева
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР