Варненският окръжен съд наложи наказание на 41-годишния Илко М., който

...
Варненският окръжен съд наложи наказание на 41-годишния Илко М., който
Коментари Харесай

Условна присъда за мъж, набирал момичета от Варна за проституция в Германия

Варненският областен съд наложи наказване на 41-годишния Илко М., който взел участие в проведена незаконна група за трафик на дами за проституция. По време на разпоредителното съвещание, той е признал виновността си, както и всички обстоятелства и условия в обвинителния акт и е изискал подписване на съглашение с прокуратурата. Престъпленията са осъществени в интервала от края на месец януари 2011 година до 30 януари 2015 година на територията на Варна, Германия и Норвегия, оповестиха за Moreto.net от Варненския областен съд.

Делото бе преразпределено на Окръжен съд - Варна след закриването на Специализирания углавен съд.

Преди 11 години, Илко М. дружно с още четирима души – две дами и двама мъже основали незаконната група, с цел да набират, транспортират и одобряват дами, които да бъдат употребявани за развратни дейности. Сговорили се трафикът на дами да бъде до Германия и Норвегия, където двете дами от групата се занимавали с проституция.

Функцията на Илко М. в незаконната група била, до момента в който е в България да набира небогати девойки. Той се сближавал с тях благодарение на скъпи вечери и облекла. След това се запознавал с родителите на девойките и им давал пари или дарове. Уговарял ги да дават полови услуги против възнаграждение, като им обещавал, че ще им дава част от заработеното. Останалите участници имали задача да намират клиенти, определяли цената на услугите, местата за даването им, както и вземането на пари от девойките и изпращането им към Илко М. Отделно през април 2013 година, 41-годишният мъж убедил българка, проституираща в Германия да се реалокира да работи в Норвегия, с цел да предлага платени полови услуги там. Обещал й обезпечаване на квартира и част от извоюваните от нея пари.

Сформираната група функционирала до 30 януари 2015 година, когато била обезвредена при извършена полицейска интервенция в Норвегия. Четирима от участниците в незаконната група били наказани в кралството. Властите там помолили, наказателното произвеждане водено против Илко Маринов да бъде прехвърлело у нас.

Съдебният състав на Окръжен съд - Варна утвърди постигнатото съглашение сред прокуратурата и обвинения Илко М., откакто реши че същото не опонира на закона и морала.

За всяко от осъществените закононарушения Илко М. одобри да търпи наказване от 3 години „ отнемане от независимост “, което да бъде отсрочено с изпитателен период от 4 години. Наложена му беше и санкция в размер на 20 000 лв..

Постановеният правосъден акт е финален и има последствия на влезнала в действие присъда.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР