Варненският окръжен съд измени мярката за неотклонение на обвиняем за

...
Варненският окръжен съд измени мярката за неотклонение на обвиняем за
Коментари Харесай

Пуснаха варненеца с детската порнография под домашен арест

Варненският областен съд промени мярката за неотклонение на обвинен за предпазване и разпространяване на нецензурен материали с деца, ненавършили пълноправие, и го сложи под домакински арест, оповестиха от пресслужбата на съда. За основаването на материалите 34-годишният мъж е склонявал малолетни.

Обвиняемият е арестуван при спецоперация на Главна дирекция " Борба с проведената престъпност " (ГДБОП) във Варна. Мъжът влизал в контакт с децата през разнообразни обществени мрежи. По този метод той е склонил момиче, ненавършило 14 години, да взе участие в основаването на видеоматериали със полово наличие. По време на акцията чиновниците на реда са намерили електронни устройства и носители на информация, съдържащи такива файлове в графичен и видеоформат.

Според Окръжния съд събраните по случая материали водят до обосновано съмнение, че мъжът има отношение към повдигнатите му обвинявания. Няма заплаха обаче той да се укрие, тъй като има непрекъснат адрес и работи. Съдът му постанова втората по тежест мярка за неотклонение - „ домакински арест “, която да бъде следена посредством електронно наблюдаване. 

Определението на съда не предстои на обжалване.

Това е вторият случай от началото на годината, при който магистрати от Варна преглеждат дело за полова корист с деца. На 11 януари Варненският областен съд призна за отговорен 36-годишен мъж, че е направил полови закононарушения против шестгодишно момче и му наложи присъда от 15 години затвор.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР