Варненският и Великопреславски митрополит Йоан положи основния камък на трета

...
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан положи основния камък на трета
Коментари Харесай

Започна градеж на храм “Св.Райко Шуменски”

 trsh2402-1  trsh2402-2  trsh2402-3
Варненският и Великопреславски митрополит Йоан постави главния камък на трета черква в Шумен в събота точно на Тодоровден. Тя ще носи името на покровителя на града “Св.Райко Шуменски”. Християнският дом ще бъде повдигнат в кв.”Тракия”, чийто поданици от години мечтаят да имат своя черква.

“Вярвам, че всички от квартал “Тракия” и бизнесът в Шумен, ще окажат подпомагане, ще оказват помощ да изградим този дълго мечтан храм. Общината също ще помогне с създаване на инфраструктура към обекта”, сподели кметът на Шумен Любомир Христов на старта на богоугодното начинание. “Ние би трябвало да благодарим първо на Бога, само че и на господин кмета, който прояви откровено предпочитание да създадем това дело час по-скоро, да си обединим напъните духовенство и световна власт, с цел да изградим този храм”, сподели владиката.

Проектът на храма е на арх.Огнян Гърбев. Градежът може да завърши най-вече за 2 година До момента са събрани огромна част от нужните средства за създаване.

През 2006-та мястото на църквата беше един път осветено от починалия към този момент митрополит Кирил. По-късно общинският съвет гласоподава и разпределяне на средства за строеж, само че той стартира едвам в този момент.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР